Quantcast
THE STREAM

Τα Crocs θα συνεχίσουν να στολίζουν τις παραλίες, παρά τις ανησυχίες

Mην τρέξετε ακόμα στα μαγαζιά να αγοράσετε όσα προλαβαίνετε


THE NEWSROOM · 17 Αυγούστου 2018

Ποιος άσχετος δήλωσε ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις; Κι όμως όχι απλά υπάρχουν, αλλά προκαλούν και πανικό. Αυτόν ακριβώς τον πανικό που ένιωσε κάθε πιστός των στυλάτων παπουτσιών πριν μία βδομάδα περίπου, όταν άκουσε ότι η πασίγνωστη εταιρεία Crocs κλείνει τα τελευταία της εργοστάσια. Και μόνο η σκέψη ότι μπορεί να ξεμείνουμε από Crocs αγχώνει τον κόσμο αγαπητές φίλες και φίλοι.

Ευτυχώς όμως για όλους μας, ο κολοσσός της υψηλής υποδηματοποιίας δεν τα παρατάει – στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η τιμή των μετοχών της εταιρείας στη Wall Street ανέβηκε κατά 49% την περασμένη χρονιά και η Crocs αποφάσισε απλά να κλείσει τα τελευταία εργοστάσια που βρίσκονταν στην κατοχή της (τα οποία βρίσκονταν στο Μεξικό και στην Ιταλία) προκειμένου να το γυρίσει 100% στις υπεργολαβίες και να γίνει έτσι ακόμη πιο κερδοφόρα.

Όπως δήλωσε σχετικά ένας εκπρόσωπος της εταιρείας:

«Υπήρξαν πολλές αναφορές στα ΜΜΕ ότι η Crocs θα μειώσει την παραγωγή στις ιδιόκτητες παραγωγικές μονάδες της. Παρότι αυτό ισχύει, κάποιοι συμπέραναν από αυτή την είδηση πως η Crocs θα σταματήσει να φτιάχνει και να πουλάει παπούτσια. Τουναντίον, η Crocs θα συνεχίσει να καινοτομεί, να σχεδιάζει και να παράγει τα πιο άνετα παπούτσια στον πλανήτη. Καθώς βελτιστοποιούμε την επιχείρησή μας για να καλύψουμε την αυξανόμενη ζήτηση για Crocs, απλά θα αναθέσουμε την παραγωγή σε υπεργολάβους για να αυξήσουμε την παραγωγική μας δυνατότητα.»

Όπως έγραψε ακόμη πιο λακωνικά η εταιρεία στο Twitter:

Στην πραγματικότητα σύμφωνα με τον αναλυτή Steven Marotta,  τα εργοστάσια που έκλεισαν αντιστοιχούσαν σε λιγότερο από το 10% των προϊόντων της Crocs και αν κρίνουμε από τη μετοχή της εταιρείας, η Wall Street στηρίζει το νέο πλάνο. Σε κάθε περίπτωση δε θα χρειαστεί να πάτε να αγοράσετε όλα τα Crocs που θα βρείτε μπροστά σας στα μαγαζιά.

Τα καλύτερα παπούτσια στον κόσμο είναι εδώ για να μείνουν.

(πηγή)

Best of internet