Quantcast
THE STREAM

Μην κανονίσετε τίποτα για το απόγευμα, έρχεται το τέλος του κόσμου (ξανά)

Το σημερινό Ματωμένο Φεγγάρι θα σας πείσει για το τέλος του κόσμου, αν δε σας έφταναν όλα τα υπόλοιπα σημάδια των ημερών


THE NEWSROOM · 27 Ιουλίου 2018

Η αλήθεια είναι πως έχοντας ήδη μετρήσει αυτή την εβδομάδα τις ήδη γνωστές φοβερές πυρκαγιές σε Ανατολική και Δυτική Αττική, έναν σεισμό στη Σάμο, μια πλημμύρα στο Μαρούσι και μια πυρκαγιά από κεραυνούς στο Σούνιο, δεν είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως το τέλος του κόσμου όχι απλά έρχεται, αλλά θα έρθει σήμερα. Σε περίπτωση που δεν πιστέψατε όλα τα υπόλοιπα σημάδια της Αποκάλυψης, σήμερα το βράδυ έρχεται ολοταχώς άλλο ένα: Το κόκκινο φεγγάρι που θα ζήσουμε απόψε όχι απλά είναι οιωνός για το τέλος του κόσμου, αλλά είναι και μόλις ο πρώτος για το 2018.

Όλες αυτές οι θεωρίες έχουν την αφετηρία τους στη Βίβλο, όπου υπάρχει κάποιο απόσπασμα που συνδέει κάποιο μπλε φεγγάρι με την Αποκάλυψη. Από εκεί ξεκίνησαν δύο αμερικανοί ιερείς, ο Τζον Χάγκι και ο Μαρκ Μπιλτζ για να δημιουργήσουν μία ολόφρεσκια προφητεία, με βάση την οποία μια τετράδα συνεχόμενων εκλείψεων που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι δείκτης προς το τέλος του κόσμου. Οι δύο Ιερείς βασίζονται σε δύο ξεχωριστά αποσπάσματα της Βίβλου, το Πράξεις 2:20 και το Αποκάλυψη 6:12.

Αναλυτικά η πρώτη έγινε τον Απρίλιο του 2014 σύμφωνα με τη  Mirror και ακολούθησαν τα ματωμένα φεγγάρια του Οκτωβρίου του 2014 και του Σεπτεμβρίου του 2015. Η έκλειψη του σημερινού απογεύματος, κατά την οποία το φεγγάρι θα περάσει πίσω από τη Γη και μέσα στη σκιά της, θα έχει διάρκεια 1 ώρα και 43 λεπτά.

Όπως γράφει το Βιβλίο του Ιωήλ:

Ο ήλιος θα γίνει σκοτεινιά και το φεγγάρι αίμα, πριν έρθει η σπουδαία και τρομερή ημέρα του Κυρίου.

Ενώ στο Βιβλίο της Αποκάλυψης:

Και κοίταξα όταν είχε ανοίξει την έκτη σφραγίδα και τότε έγινε ένας μεγάλος σεισμός, και ο ήλιος έγινε μαύρος σαν μάλλινος σάκος, και το φεγγάρι σαν αίμα.

 

Ο επίσης ιερέας Ίρβιν Μπάξτερ, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του έναν μεγάλο κατάλογο αποτυχημένων αποκαλύψεων από τα μέσα των 80s μέχρι σήμερα, επίσης πιστεύει με βάση το Βιβλίο του Ιωήλ ότι η Αποκάλυψη έρχεται . Όπως αναφέρει ο Μπάξτερ:

Η Βίβλος διδάσκει ότι ένα αποκαλυπτικό γεγονός είναι ακριβώς μπροστά μας στον ορίζοντα και θα είναι η μεγαλύτερη εκπλήρωση προφητείας τα τελευταία 2000 χρόνια.

Από την άλλη βέβαια, αστρονόμοι, άλλοι ειδικοί επιστήμονες και γενικώς άνθρωποι χωρίς χιούμορ έσπευσαν να απορρίψουν αυτές τις προφητείες, υποστηρίζοντας αντίθετα πως αντί για το τέλος του κόσμου, η αιτία πίσω από αυτά τα γεγονότα είναι ένα βαρετό φαινόμενο που ονομάζεται διάχυση Ρέιλι. Η διάχυση Ρέιλι, δηλαδή η διάχυση του ηλιακού φωτός μέσα από την ατμόσφαιρα είναι και η αιτία που βλέπουμε κόκκινο την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Δυστυχώς αν είχατε κανονίσει να δείτε Αποκάλυψη για σήμερα θα χρειαστεί να βολευτείτε με καμιά ταινία. Όχι ότι το Χόλιγουντ είναι άσχημα δηλαδή. Να θυμίσουμε επίσης ότι στο παρελθόν έχει παίξει επίσης και Μαύρο Φεγγάρι, αν δεν σας πειράζουν οι επαναλήψεις.

Best of internet