Quantcast
THE STREAM

Καραγκούνης του αέρα έγινε αεροπλάνο της Ryanair, βούτηξε 8 χιλιόμετρα σε πτήση

Η πρώτη φορά που αεροπλάνο κερδίζει χρυσό μετάλλιο στην κατάδυση


THE NEWSROOM · 14 Ιουλίου 2018

Μάλλον δε θα ξαναπατήσει πολύς κόσμος το πόδι του σε αεροπλάνο της Ryanair – ή και σε οποιοδήποτε αεροπλάνο γενικά 0 στο άκουσμα αυτής της είδησης, αλλά είναι αλήθεια. Όχι απλά βουτιά, αλλά κανονική εναέρια κατάδυση κατάφερε ένα αεροπλάνο της εταιρείας που έκανε αναγκαστική προσγείωση χτες στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ενώ πήγαινε ατάραχο από το Δουβλίνο της Ιρλανδίας στο Ζαντάρ της Κροατίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του flightradar24.com, το αεροπλάνο έκανε κατάδυση 27000 ποδιών (κάπου 8,2 χιλιόμετρα δηλαδή) κάπου μία ώρα και είκοσι λεπτά μετά την αρχή της πτήσης, ενώ για να γίνει ακόμη πιο τραινάκι του τρόμου η φάση, η βουτιά έγινε μέσα σε 7 λεπτά, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να χάνει περισσότερο από ένα χιλιόμετρο ύψους το λεπτό καθώς κατέβαινε από τα 37.000 πόδια στα 10.000. Τελικά ευτυχώς ο πιλότος κατάφερε να το κατεβάσει με επιτυχία στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Αυτό είναι από τη μία και το πιο σημαντικό, από την άλλη όμως οι 33 επιβάτες παρουσίασαν έντονους πονοκέφαλους και ναυτία λόγω της πτώσης της πίεσης στην καμπίνα, ενώ το βέβαιο είναι πως και οι 189 επιβάτες που είχε η πτήση συνολικά χέστηκαν πάνω τους από την τρομάρα. Είναι γεγονός βέβαια πως ζήσανε τσάμπα την εμπειρία της ελεύθερης πτώσης, οπότε κάτι είναι κι αυτό.

Όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας το πρωί:

«Μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους που μετέφερε 189 άτομα στο αεροδρόμιο Frankfurt-Hahn, 33 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι επιβάτες παραπονέθηκαν για πονοκέφαλο και συμπτώματα ναυτίας.»

Από τους επιβάτες, όσοι ήταν ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο κοντινότερο νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο. Να σημειωθεί εδώ πως μετά τον αρχικό πανικό στο αεροπλάνο οι μάσκες έπεσαν και ο κόσμος ηρέμησε και στη συνέχεια ο πιλότος ξεκίνησε την κινηματογραφική βουτιά.

Η (προσεκτική) δήλωση της εταιρείας ήταν η εξής:

«Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο κανονισμός το πλήρωμα απελευθέρωσε τις μάσκες οξυγόνου και προχώρησε σε ελεγχόμενη κάθοδο του αεροσκάφους»

Στο τέλος όσοι χρειάζονταν περίθαλψη την πήραν προληπτικά και η Ryanair συμφώνησε να πληρώσει ξενοδοχεία, ενώ μια άλλη πτήση θα πήγαινε τον κόσμο από τη Φρανκφούρτη στο Ζαντάρ το Σάββατο το πρωί. Η αλήθεια είναι πως σύμφωνα με τις πληροφορίες κάποιοι αποφάσισαν να μη συνεχίσουν την πτήση.

Ε δεν το λες και περίεργο, εδώ που τα λέμε.

(πηγή)

 

Best of internet