Quantcast
THE STREAM

Ο Τζίμι Κίμελ βάζει κόσμο να βρει μια χώρα στο χάρτη, βιβλία γεωγραφίας αυτοπυρπολούνται

Τι Λωζάνη τι Κοζάνη σε ένα τυχαίο δρόμο των ΗΠΑ


THE NEWSROOM · 14 Ιουλίου 2018

Αν νομίζατε ότι μόνο στην Ελλάδα είναι αγεωγράφητος ο κόσμος, μπορείτε να ανακουφιστείτε με αυτό το βίντεο που έπαιξε στην εκπομπή του γνωστού κωμικού Τζίμι Κίμελ την Πέμπτη. Εδώ το κόλπο είναι να στήσεις ένα τεράστιο χάρτη και να ζητήσεις από τους περαστικούς να σου δείξουν έστω και μία χώρα του κόσμου, με το αποτέλεσμα να είναι ο κόσμος όχι απλά να μην ξέρει ποιο είναι το Ανατολικό Τιμόρ και που πέφτει το Μπουτάν, αλλά να μη μπορεί να βρει απολύτως τίποτα.

Προφανώς το θέμα σε αυτές τις εκπομπές είναι ότι πολύ συχνά όλες οι βαρετές περιπτώσεις (αυτοί που πχ ξέρουν που είναι η Ιταλία και οι ΗΠΑ αλλά όχι ξέρωγω το Μπρουνέι) κόβονται, για να μείνουν μόνο οι τελείως άσχετοι και να αποκτήσει ζουμί η υπόθεση. Χωρίς να έχουμε ακριβή στοιχεία για το αν η προσέγγιση του Τζίμι Κίμελ μοντάρει μέχρι θανάτου ή το πάει τίμια, εδώ έχουμε κάμποσους αμερικανούς πολίτες που το μόνο που ξέρουν είναι το που είναι η Αφρική (hint: δεν είναι χώρα) και έναν πιτσιρικά που αν βρει ένα παιχνίδι γνώσεων γεωγραφίας, μπορεί να αποκατασταθεί για την υπόλοιπη ζωή του.

Δείτε το βίντεο:

Εδώ βέβαια ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν είναι σίγουρος αν η Λέσβος και η Μυτιλήνη είναι διαφορετικά μέρη, οπότε καταλαβαίνετε πως ίσως δε μας συμφέρει να δοκιμάσει στους δρόμους της Αθήνας. Η πιθανότητα να γίνει πραγματικό κόνφλικτ μεταξύ Λωζάνης και Κοζάνης είναι πολύ μεγάλη.

Best of internet