Quantcast
THE STREAM

«Μόνοι τους έπεσαν στις μπουνιές μας» είναι περίπου η εξήγηση της ΕΛ.ΑΣ. για περιστατικό στα Μάταλα

Το «δεν τους χτυπήσαμε, αυτοί σκόνταψαν πάνω μας» ακούγεται αρκετά legit η αλήθεια είναι


THE NEWSROOM · 27 Ιουνίου 2018

Δεν φταίνε οι μπάτσοι, αλλά οι νεαροί που σκόνταψαν και έπεσαν μόνοι τους, απαντά η ΕΛΑΣ στις κατηγορίες των δύο 18χρονων οι οποίοι καταγγέλλουν ξυλοδαρμό τους από τα όργανα της τάξης στο νομό Ηρακλείου. Η σχεδόν κινηματογραφική δικαιολογία του «έπεσαν από τη σκάλα» δύσκολα μπορεί να πείσει κάποιον, αλλά σίγουρα μπορεί να κάνει αρκετό κόσμο να γελάσει. Το περιστατικό για το οποίο η ΕΛ.ΑΣ, αποποιείται την οποιαδήποτε ευθύνη έχει να κάνει με την καταγγελία δύο 18χρονων στα Μάταλα, σύμφωνα με τους οποίους χτυπήθηκαν από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου.

Όπως υποστηρίζουν οι δύο νέοι, κατά τη διάρκεια του ελέγχου δέχθηκαν αναίτια επίθεση, με τους δύο αστυνομικούς να τους φορούν χειροπέδες και να τους οδηγούν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Οι καταγγελία συνεχίζεται, αφού αναφέρεται ότι δέχτηκαν πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα και στο πρόσωπο μέσα στο περιπολικό, ενώ όταν έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα, τους μετέφεραν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, όπου τους έγδυσαν από τη μέση και κάτω και τους χτυπούσαν. Σε βάρος των δύο αστυνομικών έχει κατατεθεί μήνυση, ενώ ο εισαγγελέας έχει διατάξει τη διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης και κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Σε όλα αυτά, η Ελληνική Αστυνομία απαντάει ότι οι νέοι ήταν μάλλον άτυχοι και σκόνταψαν και έπεσαν στις μπουνιές τους. Όπως μεταδίδει το cretalive.gr:

«Αυτό που υποστηρίζεται από την Αστυνομία είναι ότι η καταγγελία δεν έχει βάση και διαψεύδεται ότι οι δύο 18χρονοι χτυπήθηκαν ενώ μάλιστα φορούσαν χειροπέδες. Υπήρξε, όπως λένε, αντίσταση κατά τον έλεγχο, έπεσαν, χτύπησαν αλλά ουδέποτε τους χτύπησαν αστυνομικοί μετά την επιβίβαση τους στο περιπολικό και την μεταφορά τους στο Τμήμα.»

Πάντως αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες καταθέσεις στην αρμόδια πταισματοδίκη Ηρακλείου που έχει αναλάβει την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγή: Cretalive.gr

Best of internet