Quantcast
THE STREAM

Δώστε ένα Nόμπελ Ειρήνης στον Τσίπρα για τη συμφωνία με τον Ζάεφ, λέει το Foreign Politics

Όταν αναρωτιέσαι αν τελικά το νόμπελ ειρήνης θα το τσιμπήσει ο Κιμ, ο Τράμπ, ή ο Αλέξης


THE NEWSROOM · 16 Ιουνίου 2018

Κατά καιρούς έχουμε κεράσει διαφόρων ειδών ειρωνικά νόμπελ σε κόσμο που τα άξιζε,έχουμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν για την απόλυτη εγκυρότητα του καταπληκτικού θεσμού των Νόμπελ Ειρήνης εδώ, αλλά αυτή τη φορά τα σκατά γίνονται αληθινά, με το αμερικάνικο Foreign Policy να υποστηρίζει με άρθρο του, ότι ο Αλέξης Τσίπρας αξίζει ένα Νόμπελ Ειρήνης επειδή «μαζί με τον Σκοπιανό ομόλογό του, ένα μοντέλο για την επίλυση κρίσεων».

Και ενώ το 2018 είναι ήδη κάπως ακατάληπτο, με τις εξελίξεις να υποδεικνύουν ότι ένα νόμπελ ειρήνης το αξίζει ίσως ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τον Κιμ Γιόνγκ Ουν, τελικά έρχεται να προστεθεί στις «υποψηφιότητες» και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο αρθρογράφος της έγκυρης πολιτικής επιθεώρησης, Edward P. Joseph.  Όπως διαβάζουμε στο άρθρο:

«Οι δύο ηγέτες που αξίζουν το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης δεν συναντήθηκαν αυτή τη βδομάδα στη Σιγκαπούρη. Αντ ‘αυτού, θα συναντηθούν την Κυριακή στις όχθες μιας λίμνης με γλυκό και καθαρό νερό στα σύνορα Ελλάδας, Μακεδονίας και Αλβανίας. Οι πρωθυπουργοί, ο Αλέξης Τσίπρας από την Ελλάδα και ο Ζόραν Ζάεφ από τη χώρα που θα είναι γνωστή επισήμως ως Βόρεια Μακεδονία, θα υπογράψουν συμφωνία για την επίλυση της επίπονης και πολύχρονης σύγκρουσης για το όνομα της πΓΔΜ».

Στο άρθρο υποστηρίζεται μάλιστα ότι ο Τσίπρας και ο Ζάεφ βρήκαν ένα μοντέλο για την επίλυση κρίσεων που σχετίζονται με την ταυτότητα και έχουν ως επακόλουθο συγκρούσεις, όχι μόνο με στα Βαλκάνια, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο αυτή η συμφωνία για να ολοκληρωθεί θα πρέπει να περάσει από τις έντονες αντιδράσεις των εθνικιστών και από τις δύο χώρες και όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος, για να πετύχει η συμφωνία χρειάζεται ο Τσίπρας και ο Ζάεφ να κερδίσουν όχι μόνο υποστήριξη, αλλά και παγκόσμιο ρισπέκτ.

 

Σε αυτή τη συμφωνία δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σε πολιτικούς όπως ο Πάνος ο Καμμένος, ο οποίος προκειμένου να παραμείνει στη θέση του υποστηρίζει το “agree to disagree” τους αξίζει μάλλον ένα Νόμπελ Ειρήνης Μερκούρη.

Best of internet