Quantcast
THE STREAM

Τα άπλυτα status σου στη φόρα πήγε να βγάλει πάλι κατά λάθος το Facebook

Κακή χρονιά για το facebook, ακόμα χειρότερη για τα προσωπικά σου δεδομένα


Το 2018 συνεχίζει να είναι μια κακή χρονιά για το ίνδαλμα των απανταχού εντερπρενέρς, Μαρκ Ζάκερμπεργκ και φυσικά άλλη μια κακή χρονιά για όλους όσοι εμπιστεύονται τα προσωπικά τους δεδομένα στο Facebook. Μετά το πολύκροτο σκάνδαλο με την διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook και μετά απολογίες του Ζάκερμπεργκ κατά τις οποίες κατέβαλλε τίμιες (αλλά ανεπαρκείς) προσπάθειες για να πείσει ότι δεν είναι ανδροειδές, έρχεται άλλο ένα χτύπημα για την κορυφή της Σίλικον Βάλλεϋ.

Όπως ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός την Πέμπτη, το Facebook θα ειδοποιήσει 14 εκατομμύρια χρήστες ότι οι δημοσιεύσεις που σκόπευαν να αναρτήσουν ιδιωτικά ενδέχεται να έχουν εμφανιστεί δημοσίως. Το πρόβλημα προκύπτει επειδή απορρυθμίστηκε η προεπιλεγμένη επιλογή στην «επιλογή κοινού» όταν ο χρήστης επεξεργάζεται και ανεβάζει μια ανάρτηση στο Facebook. Ακόμη κι εάν κάποιος είχε ως προεπιλογή κοινού το «Μόνο σε φίλους» ή το «Μόνο σε Εμένα», το Facebook προεπέλεγε το «Δημόσια». Η επιλογή αυτή παραμένει κανονικά στη ρύθμιση που χρησιμοποιήθηκε πιο πρόσφατα, ώστε ο χρήστης να μη χρειάζεται να το αλλάζει κάθε φορά. Ωστόσο στο διάστημα που το bug αυτό παρενέβαινε στη λειτουργία από 18 Μαΐου έως 27 Μαΐου, η ρύθμιση άλλαζε αυτόματα σε δημόσια.

«Διορθώσαμε αυτό το ζήτημα και ξεκινώντας από σήμερα, ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους και να τους ζητούμε να αναθεωρήσουν τις δημοσιεύσεις που έκαναν εκείνη την εποχή», δήλωσε η Erin Egan, επικεφαλής του Facebook. «Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη για αυτό το λάθος», πρόσθεσε.

Το Facebook δήλωσε ότι είχε επαναφέρει τις ρυθμίσεις στις προηγούμενες προτιμήσεις των χρηστών. Θα εμφανίσει επίσης στους χρήστες που έχουν επηρεαστεί, μια ειδοποίηση με μια εξήγηση και μια απολογία και θα τους παροτρύνει να ελέγξουν τυχόν αναρτήσεις που έκαναν κατά τη χρονική περίοδο κατά την οποία το σφάλμα ήταν ενεργό.

Πηγή: The Verge

 

Best of internet