Quantcast
THE STREAM

Θάνο Τζήμερο έπαθε ο ΟΗΕ, διοργανώνει TEDx σε στρατόπεδο προσφύγων στην Κένυα

Επιτέλους οι πρόσφυγες στην Κένυα βρήκαν τρόπο να λύσουν τα προβλήματά τους


THE NEWSROOM · 7 Ιουνίου 2018

Ακούτε στρατόπεδο συγκέντρωσης και σας βγάζει λίγο μιζέρια; Όχι πια, αγαπητοί φίλοι, γιατί μπορεί οι πρόσφυγες να μην έχουν νερό να πλυθούν και αξιοπρεπές φαγητό να φάνε, αλλά έχουν ένα σωρό ιδέες που μπορεί να αξιοποιήσει κάποιος χίπστερ δυτικός εντερπρενέρ για να ανοίξει τη δική του startup εταιρεία.

Δεν καταλαβαίνετε τίποτα; Ούτε εμείς, αγαπητοί φίλοι. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι στο στρατόπεδο προσφύγων Kakuma στην Κένυα σε δύο μέρες θα διοργανωθεί TedX, γιατί είναι προφανές, άλλωστε, ότι ο καθένας μπορεί να γίνει εκατομμυριούχος αρκεί να έχει μία καλή επιχειρηματική ιδέα.

Το project, λοιπόν, περιγράφεται κάπως έτσι: «Το TEDxKakumaCamp προσφέρει μία διαφορετική οπτική στη ζωή ενός πρόσφυγα, που καμία σχέση δεν έχει με εικόνες καταστροφής και ταλαιπωρίας. Αντιθέτως, προωθούμε ιστορίες αντοχής, συμβολής και δημιουργικότητας.  Ιστορίες που εμπνέουν, όχι απλά τις κοινότητες που τις φιλοξενούν, αλλά όλο τον κόσμο. Το θέμα “Ευημερία” προκύπτει από την πεποίθησή μας ότι οι ενδυναμωμένοι πρόσφυγες μπορούν να διαμορφώσουν ένα ειρηνικό και ανεκτικό στη διαφορετικότητα μέλλον για αυτό τον κόσμο».

Zoύμε το σουρεαλισμό όταν σουαρέ μίκρων Σταύρων Θεοδωράκηδων όχι απλά γίνεται σε στρατόπεδο προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες (Σουδάν, Αιθιοπία), αλλά είναι ανακατεμένη με αυτό και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες:

It's the first TEDx in a refugee camp

Meet the refugees who have ideas worth spreading, and tune in June 9th to watch their TEDx talks.🗓 Save the date to join us live: TEDxKakumaCamp – Live Broadcast

Gepostet von UNHCR, the UN Refugee Agency am Freitag, 1. Juni 2018

Κάτι μας λέει ότι ο Θάνος Τζήμερος δεν θα μπορέσει να κοιμηθεί σήμερα το βράδυ από τη χαρά του.

Best of internet