Quantcast
THE STREAM

Άρα βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ είπε όντως ότι όσοι βγήκαν με καισαρική μακαιρώνουν;

Την αντέχετε τόση αλήθεια;


THE NEWSROOM · 6 Ιουνίου 2018

Συγκινητική είναι πλέον η προσπάθεια της Εύης Καρακώστα, της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, να κερδίσει το φετινό βραβείο της πιο edgy δήλωσης, όπως θα παρατηρήσατε τις τελευταίες μέρες στα social media.

Ναι, έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Η Εύη Καρακώστα έχει κηρύξει κανονικό πόλεμο στην πολιτική ορθότητα και χρησιμοποιεί όλα τα όπλα που έχει στην φαρέτρα της. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν από ένα δίμηνο περίπου, όταν προσπάθησε – χωρίς κανένα λόγο – να υπερασπιστεί τη Ράνια Αντωνοπούλου η οποία, παρότι έπαιρνε κανονικά τον βουλευτικό της μισθό, αποκαλύφθηκε ότι έπαιρνε και ένα επίδομα ενοικίου για να νοικιάσει μία σπιταρώνα στο Κολωνάκι. Η Εύη Καρακώστα, λοιπόν, τότε από το βήμα της Βουλής προσπάθησε να εξηγήσει γιατί ο βουλευτικός μισθός επί της ουσίας είναι ψίχουλα και πώς τα εφτά χιλιάρικα μέσα σε λίγες μέρες μπορούν να γίνουν καπνός.

Πριν από λίγες μέρες -και πάλι χωρίς να της το ζητήσει κανείς- ένιωσε την ανάγκη να σχολιάσει την μεγάλο αριθμό των καισαρικών στην Ελλάδα. Ντάξει, δεν πρόκειται και για καμία επιδημία, αλλά προφανώς δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε από κανέναν να εκφράσει τον προβληματισμό του. Μόνο που η κα Καρακώστα, από τα πολλά – επιστημονικά – που θα μπορούσε να πει για να δικάσει τις γέννες, επέλεξε να πει αυτό: «Από τη στιγμή που η χώρα μας διαθέτει τη θλιβερή πρωτιά στις καισαρικές τομές, αν ισχύει ότι ο τρόπος που έρχεται το νεογέννητο στον κόσμο παίζει καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που θα ζήσει, η βία είναι εμφανώς παρούσα στην υπόλοιπη ζωή…», συνδέοντας τον τρόπο που έχει γεννηθεί κάποιος με τις πιθανότητες που έχει να βγει βίαιος.

Και η φάση στα social media πήγε κάπως έτσι:

Best of internet