Quantcast
THE STREAM

Δεν ψήθηκε το δικαστήριο με το «σόρι λάθος» των ακροδεξιών που λίντσαραν τον Μπουτάρη

Αλλά καταδικάστηκαν και οι τρεις σε φυλάκιση με αναστολή και εξαγορά


THE NEWSROOM · 23 Μαΐου 2018

«Σόρρυ μας ξέφυγε» είπαν πάνω κάτω οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, οι οποίοι καταδικάστηκαν σήμερα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς γι’αυτούς το δικαστήριο δεν ψήθηκε και τιμώρησε τον έναν από τους δύο 20χρονους και τον 36χρονο με ποινή φυλάκισης 14 μηνών και τον δεύτερο 20χρονο με ποινή φυλάκισης 21 μηνών. Στην πρώτη περίπτωση, η ποινή αναβλήθηκε επί τριετία, ενώ στη δεύτερη μετατράπηκε σε πέντε ευρώ τη μέρα.

Όπως και να χει,  και οι τρεις του δήλωσαν τίγκα μετανιωμένοι στο Δικαστήριο, με επιχειρήματα του τύπου «παρασυρθήκαμε» και «δεν ξέραμε ποιος είναι». Μάλιστα, ο ένας από τους δύο 20χρονους κατέθεσε ότι «Είμαι Πόντιος και κατέβηκα να τιμήσω τη μνήμη των Ποντίων. Είδα κόσμο να αποδοκιμάζει ένα πρόσωπο και πλησίασα να δω ποιο ήταν αυτό. Παρασύρθηκα από ανοησία και λόγω της μετεφηβικής μου ηλικίας».

Αλλά τα καλύτερα επιχειρήματα επιστράτευσε ο 36χρονος, ο οποίος υπενθυμίζουμε ότι λίγο μετά την επίθεση μπούκαρε σε κρεοπωλείο. Αυτός είπε «Δεν γνώριζα ποιος ήταν. Έκανα μεγάλο λάθος και ζήτω συγγνώμη. Παρασύρθηκα από το πλήθος. Είχα ακούσει ότι είχε αφήσει ο δήμαρχος τους γκέι να κάνουν παρέλαση», ενώ ξεκαθάρισε ότι ήταν μπαούλο στα ξύδια και κόκκαλο από τα ναρκωτικά.

Σε κάθε περίπτωση, οι τρεις καταδικασθέντες παίζει να περνούν μία μόνιμη μετεφηβική φάση, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν σε τέτοιου τύπου πράγματα. Οι ίδιοι ήταν εκεί το καλοκαίρι του 2017 στην επίθεση κατά του Pride, στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό και στον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia στις αρχές του 2018 ως ενεργά μέλη ακροδεξιάς ομάδας, όπως διαβάζουμε εδώ.

Best of internet