Quantcast
THE STREAM

Αυτός είναι ο πρώτος έλληνας school shooter, γιατί έξω πάμε καλά

Ο 17χρονος Δημήτρης Παγουρτζής είναι πιθανότατα ο μακελάρης σε σχολείο στο Σάντα Φε των ΗΠΑ


THE NEWSROOM · 18 Μαΐου 2018

Στην ταυτοποίση ενός 17χρονου μαθητή ελληνοαμερικανικής καταγωγής προχώρησε -όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CBS- η αστυνομία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Δημήτρης Παγουρτζής έχει συλληφθεί ως ύποπτος για το νέο μακελειό σε λύκειο στο Σάντα Φε των ΗΠΑ, που στοίχισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους.

Η Daily Mail μεταδίδει πως ο 17χρονος στις 30 Απριλίου πόσταρε στο Facebook φωτογραφία με μπλουζάκι που γράφει «Born to Kill». Οι πρώτες φωτογραφίες απο τα social media του δράστη παρουσιάζουν την εικόνα ενός ανθρώπου που ποστάρει όπλα, σβάστιγκες και μηνύματα μίσους προς κάθε κατεύθυνση, επίσης μάλλον ακούει Carpenter Brut. Κοινώς δεν είχε δώσει δικαιώματα.

Το μακελειό έχει στοιχίσει τη ζωή σε 10 ανθρώπους, ο ένας απο τους οποίους αστυνομικός, λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί, τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας). Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά και τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται μαθητές να εκκενώνουν το κτίριο ενώ βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί αναπτύσσονταν στον χώρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι AR-15, ένα πιστόλι, μια κοντόκανη καραμπίνα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

«Οι αστυνομικοί που μπήκαν μέσα βρήκαν μια λίμνη αίματος στο σχολείο. Προφανώς, αυτός ο τύπος έριχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς παντού. Δεν ξέρουμε αν κάποιος από αυτούς εξερράγη», είπε η πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα.

«Πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο σχολείο και γύρω από αυτό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξουδετέρωσή τους» ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η σχολική περιφέρεια.

Ο φερόμενος ως δράστης σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα έχει συλληφθεί, ενώ υπό κράτηση είναι ακόμη ένα άτομο, για το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό ποιος ήταν ο ρόλος του στο μακελειό.

Best of internet