Quantcast
THE STREAM

Κομμάτια έγινε ο Χρήστος Δάντης, έβγαλε κομμάτι «Καριόλα σε Μισώ» μήπως και κάτσει με τη νεολαία

Ο καλλιτέχνης μοιάζει πληγωμένος από την καριέρα του, όχι από γκόμενα


THE NEWSROOM · 14 Μαΐου 2018

Τεράστιες στιγμές ζει το εμπορικό ελληνικό τραγούδι, αγαπητοί φίλοι, αφού ένας από τους πλέον καταξιωμένους ελαφρολαϊκούς συνθέτες και τραγουδιστές, ο Χρήστος Δάντης, φαίνεται ότι είτε περνάει μια πολύ δύσκολη ερωτική φάση, είτε μια ακόμα πιο δύσκολη φάση στην καριέρα του.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί με κάποιο διαφορετικό τρόπο το νέο του άσμα που ονομάζεται «Καριόλα σε μισώ» και στους στίχους μιλάει για την ομορφιά του έρωτα, των ανθρώπινων σχέσεων, την ετερότητα στην εποχή της μετανεωτερικότητας και επίσης για μια γκόμενα η οποία σύμφωνα με τον Δάντη θα έπρεπε να πάει στην Κόλαση, για λόγους οι οποίοι δεν προσδιορίζονται ούτε στο κουπλέ, ούτε στο ρεφρέν.

Δεν είναι ότι τον Δάντη τον ξέραμε μόνο από «το παλιό μου παλτό». Θυμόμαστε ότι έχει πει και τραγούδια όπως «θα σε καταπιώ σαν ένα εσπρέσσο, άμα δεν καθίσεις φρόνιμα», αλλά αυτό το ρεφραινάκι δεν είναι καν παιχνιδιάρικο, απλά λέει αυτό:

Καριόλα σε μισώ
να το ξέρεις
Σου αξίζει μόνο αυτό
να υποφέρεις

Σε αυτό το τραγούδι ύμνος όλως των μισογύνηδων πληγωμένων εύθραυστων ανδρών που έρχεται να προσθέσει ένα λιθαράκι στο λαϊκότροπο τζένγκα βλαχοκαγκουριάς που παίζει τα τελευταία χρόνια (1,2, και όλα τα τραγούδια του TUS), o Χρήστος Δάντης δείχνει πόσο ματσό τύπος είναι που παράλληλα είναι και πληγωμένος και την καριόλα αυτή που τον πλήγωσε την μισεί και τον έχει κάνει ρεζίλι και δώστου τα καντήλια, και δώστου οι βραχνοί οι αμανέδες και δώστου οι στίχοι οι βαρύγδουποι:

Μπουκάλι και βενζίνη
καδρόνι να μη μείνει
ρεζίλι έχω γίνει
και φταις εσύ

Εάν μας διαβάζει κάποιος κοντινός άνθρωπος του Χρήστου Δάντη, ας του πάρει το σπρέι από τα χέρια το γρηγορότερο δυνατό. Φαίνεται ότι του κάνει κακό με πάρα πολλούς τρόπους.

Best of internet