Quantcast
THE STREAM

Λόγω της αποπνικτικής σκατίλας θα μείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία στον Πειραιά

Θειάφι στην αγνότερη μορφή του αναπνέουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι του Πειραιά


THE NEWSROOM · 4 Μαΐου 2018

Ένα αναπάντεχο τετραημεράκι έκατσε στους μαθητές του Πειραιά, αφού 16 σχολεία θα μείνουν κλειστά σήμερα, λόγω μίας αφόρητης μπόχας που έχει κατακλύσει την περιοχή.

«Δεν ήμουν εγώ» απάντησε σχεδόν ενοχικά η ΕΥΔΑΠ, προσπαθώντας να αποποιηθεί την ευθύνη της θανατερής μυρωδιάς.  Συγκεκριμένα, η ΕΥΔΑΠ έσπευσε να εξηγήσει ότι έκανε όλους τους απαραίτητους ελέγχους στο αποχετευτικό σύστημα της περιοχής και διαπίστωσε ότι όλα πάνε κατά γράμμα. Μάλιστα, υποστήριξε ότι αποκλείεται η δυσοσμία να σχετίζεται με την Ψυτάλλεια, αφού μόλις χθες μαθητές -για κάποιον λόγο- επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις χωρίς να σημειωθεί κάποιο πρόβλημα:

«Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του φαινομένου της δυσοσμίας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, η ΕΥΔΑΠ πραγματοποίησε ενδελεχείς ελέγχους και διαβεβαιώνει τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι δεν υφίσταται κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος που διαπερνά την περιοχή και φυσικά στις εγκαταστάσεις της Ψυτάλλειας. Συνεπώς, η ΕΥΔΑΠ δεν φέρει καμία ευθύνη για τη δυσοσμία που επικρατεί στην περιοχή. Μάλιστα, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη σχολείου στη Ψυτάλλεια χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα»

Έτσι, οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν σήμερα τα σχολεία, για να προστατεύσουν τα μαθητούδια από τον αργό και επώδυνο θάνατο. Με κατανόηση αντιμετώπισε το ζήτημα και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ο οποίος είπε ότι «είναι εύλογες οι ανησυχίες και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων».

Best of internet