Quantcast
THE STREAM

Άστεγοι είναι πια οι χρυσαυγίτες στην Κρήτη αφού έκλεισε και το τελευταίο γραφείο τους

Έκλεισαν και τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στο Ηράκλειο


THE NEWSROOM · 30 Απριλίου 2018

Λουκέτο μπήκε στο «στολιδάκι» της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο, το τελευταίο φασιστογραφείο που είχε ξεμείνει στην Κρήτη. Τα γραφεία στο Ηράκλειο είχαν φανεί ιδιαίτερα χρήσιμα στους χρυσαυγίτες, αφού από εκεί σχεδίαζαν τις επιθέσεις σε αντιφασίστες και μετανάστες της περιοχής. Η τελευταία, για παράδειγμα, ήταν σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου, όπου τα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με τζιπ σε αντιφασιστική πορεία, σαν άλλοι τζιχαντιστές.

Στο κλείσιμο των γραφείων υποπτευόμαστε ότι βοήθησε και η πρόσφατη ανακαίνισή τους (πριν από δύο ακριβώς μήνες) από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπως μπορείτε να δείτε κι εδώ.

Παρά τις επίπονες προσπάθειές τους να ξαναστηθούν, λοιπόν, με κάθε λογής «πρωτοβουλίες», από εκδηλώσεις (που ποτέ δεν έγιναν) μέχρι επιθέσεις, η Χρυσή Αυγή αφαίρεσε από το site της τα γραφεία του Ηρακλείου, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει την ολοκληρωτική απουσία της νεοναζιστικής οργάνωσης από το νησί.

Τα γραφεία της στα Χανιά έχουν κλείσει εδώ κι έναν χρόνο, από το Δεκέμβριο του 2017. Σε αυτό, άλλωστε, είχε βοηθήσει και η απροθυμία των κατοίκων να νοικιάσουν στους χρυσαυγίτες οποιονδήποτε χώρο για να στεγάσουν τα φασιστογλεντάκια τους.

Best of internet