Quantcast
THE STREAM

Ο νέος πρόεδρος της ελληνικής ΝΑΣΑ είναι φαν του Άγιου Πορφύριου του Καυσοκαλυβίτη

Μετά την παραίτηση του καθ. Κριμιζή, τον θρόνο της ΕΛΔΟ παίρνει ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Χριστόδουλος Πρωτόπαππας


THE NEWSROOM · 26 Απριλίου 2018

Την εορταστική ανακοίνωση της ίδρυσης του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) πριν από ένα μήνα έρχεται να σκιάσει η παραίτηση του Προέδρου του Οργανισμού, καθηγητή αστροφυσικής Σταμάτη Κριμιζή και η αντικατάστασή του από τον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό (και απ’ ό,τι φάινεται αρθρογράφο χριστιανικών ζητημάτων) Χριστόδουλο Πρωτόπαππα.

Ο τέως πρόεδρος του Οργανισμού, μέσα σε λίγες βδομάδες, με την ανακοίνωσή της παραίτησής του είπε λίγο-πολύ «Χιούστον ουι χαβ ε πρόμπλεμ», πετώντας σπόντες για τον γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα, λέγοντας ότι λειτουργεί ως «Τσάρος του διαστήματος», επισημαίνοντας ότι δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΔΟ, Σταμάτης Κριμιζής με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά

Ακόμη, στην εκτενέστατη δήλωση παραίτησής του, ο καθ. Κριμιζής ανέφερε ότι υπήρξαν υπουργικές αποφάσεις που «πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ, καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου». Σε αυτά, ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής απάντησε λέγοντας ότι η επιτυχία μιας προσπάθειας που στηρίζεται από ερευνητές και εργαζόμενους σε εξειδικευμένες ελληνικές εταιρείες δεν μπορεί να εξαρτάται από πρόσωπα.

Την παραίτηση του Κριμιζή ακολούθησε η αντικατάστασή του από τον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και πρώην Πρόεδρο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών, Χριστόδουλο Πρωτόπαπππα, ο οποίος με τη σειρά του ανέφερε ότι οι μηχανικοί πλέον ελέγχουν τη φάση στο διάστημα και όχι οι αστροφυσικοί.

Ο διάδοχος του Σταμάτη Κριμιζή, Χριστόδουλος Πρωτόπαππας

Επιπλέον ο κ. Πρωτοπαππάς κατηγόρησε εμμέσως τον καθ. Κριμιζή ότι είχε επιβάλει την αγγλική ως κύρια γλώσσα επικοινωνίας στον Οργανισμό, ενώ του χρέωσε και υπεροπτική διάθεση απέναντι στα ελληνικά ερευνητικά ιδρύματα.

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι τη φάση στην ελληνική NASA πλέον δεν την ελέγχουν απλώς μηχανικοί, αλλά μάλιστα μηχανικός ο οποίος συγγράφει άρθρα για τον Άγιο Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη- προστάτη της τεχνολογίας, και δημοσιεύσεις με τις οποίες υποστηρίζει την απαγόρευση των εκτρώσεων. Για τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, ο νέος πρόεδρος της ΕΛΔΟ αναφέρει:

«Είναι πολλαπλά τα θαύματα που έχουν καταγραφεί και είχε με τη βοήθεια του Θεού κάνει ο Άγιος Πορφύριος όταν ήταν στη ζωή βλέποντας και αναγνωρίζοντας με τα δικά του μάτια (…) τους γαλαξίες και το σύμπαν ολόκληρο πιο μακριά και από το πιο προηγμένο αστρονομικό τηλεσκόπιο».

Στη συνέχεια ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός κος Πρωτόπαππας αναφέρεται στο μεγαλύτερο θαύμα του Αγίου Πορφύριου:

«Το μεγαλύτερο όμως και κατά την άποψή μου μοναδικό θαύμα που έχει καταγραφεί και έχει κάνει ο Άγιος Πορφύριος που συγκλονίζει τους τεχνολόγους και τους φυσικούς είναι η συστολή του χρόνου όχι για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου που πασχίζουν σήμερα οι φυσικοί που ασχολούνται με τη θεωρία της σχετικότητας και τη φυσική των υψηλών ενεργειών να πραγματοποιήσουν, αλλά πάνω από μια ώρα.»

Ανυπομονούμε να δούμε εάν η ΕΛΔΟ υπό την προεδρία του θρησκευόμενου κ. Χριστόδουλου Πρωτόπαππα θα προγραμματίσει project για την απόδειξη της θεωρίας των flat earthers, ή για την διάψευση της θεωρίας του Big Bang.

 

 

Best of internet