Quantcast
THE STREAM

Γκαλερί θα ανοίξει Άγγλος οδηγός με τα κωλοδάχτυλά του που κατέγραψε αστυνομική κάμερα

Η αστυνομία του Βόρειου Γιόρκσαϊρ πάντως δε φάνηκε να εκτιμά την τέχνη του


THE NEWSROOM · 25 Απριλίου 2018

Ένας 67χρονος οδηγός στη Μεγάλη Βρετανία φαίνεται ότι πάνω στο σημείο που νόμιζε ότι είχε λύσει όλα του τα προβλήματα και που είχε φτιάξει την τέλεια φάση ώστε η τροχαία να μη μπορεί να εντοπίσει την ταχύτητά του όσο αυτός έκανε κωλοδάχτυλα προς τους μπάτσους, φαίνεται ότι το σχέδιό του άρχισε να καταρρέει.

Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση της αστυνομίας του Βόρειου Γιόρκσαϊρ, ο 67χρονος οδηγός του Range Rover Τίμοθι Χιλ, ο οποίος είναι διευθυντής εταιρίας, είχε εγκαταστήσει ένα λέιζερ-παρεμβολέα σήματος ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί η ταχύτητά του από τα ραντάρ τις τροχαίας, οπότε νιώθοντας ανίκητος με το νέο του μαραφέτι, τον Δεκέμβριο πέρασε τρεις φορές από το ραντάρ της τροχαίας, όχι μόνο τρέχοντας, αλλά κάνοντας και κωλοδάχτυλο στην κάμερα της αστυνομίας.

Ο 67χρονος με το γαλάζιο τζιπ φρόντισε και τις τρεις φορές να κάνει ένα πριγκιπικό κωλοδάχτυλο προς τις κάμερες, την ώρα που η αστυνομία, αντί για την ταχύτητά του, ανίχνευε την ύπαρξη ενός λέιζερ παρεμβολέα που δεν επέτρεπε την λειτουργία του ραντάρ της τροχαίας. Όταν ο Χιλ αντιλήφθηκε ότι έχει ξεκινήσει μια έρευνα για την περίπτωσή του από τις Αρχές, τότε πήρε το μαραφέτι με το λέιζερ και το πέταξε στο ποτάμι πίσω από το σπίτι του στο Γκράσινγκτον.

Ωστόσο την Δευτέρα φυλακίστηκε για οκτώ μήνες από το Teesside Crown Court, ενώ του απαγορεύτηκε η οδήγηση για ένα χρόνο, για παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης.

Οι αξιωματικοί άρχισαν έρευνα και ο Χιλ αρχικά είπε ψέματα για το πού βρισκόταν το όχημα, ενώ προσπάθησε να καταστρέψει τον παρεμβολέα. Αλλά αφού οι αστυνομικοί επισκέφτηκαν το σπίτι του και τον ανέκριναν για τα περιστατικά, παραδέχτηκε ότι είχε τοποθετήσει τη συσκευή στο αυτοκίνητό του.

Η αστυνομία δεν μπόρεσε να διαπιστώσει την ταχύτητά με την οποία έτρεχε, αλλά τον κατηγόρησε για παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης, κατηγορία στην οποία δήλωσε ένοχος ενώπιον του δικαστηρίου. Ο δικαστής που καταδίκασε τον Χιλ δήλωσε ότι τέτοιες ενέργειες «χτυπούν την καρδιά» του δικαστικού συστήματος και ότι η ποινή του πρέπει να αποθαρρύνει τους άλλους.

Ο Αστυνομικός της Τροχαίας Άντριου Φόρθ, ο οποίος ανέλαβε και την έρευνα της υπόθεσης, ανέφερε κάπως ειρωνικά για το περιστατικό:

«Αν θέλεις να τραβήξεις την προσοχή μας, το να κάνεις επαναλαβανόμενα χειρονομίες με το μεσαίο σου δάχτυλο προς τα βαν της αστυνομίας την ώρα που οδηγείς ένα χαρακτηριστικά αναγνωρίσιμο αυτοκίνητο που είναι εφοδιασμένο με έναν παρεμβολέα λέιζερ, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να το πετύχεις.

Είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος να καταλήξετε στη φυλακή. Όπως δείχνει η υπόθεση του Χιλ, η παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης είναι μια πολύ σοβαρή κατηγορία που φέρει φυλάκιση.

Δουλειά μας είναι να κρατάμε ασφαλή τον κόσμο σε όλα τα 6.000 μίλια οδικού δικτύου του Βόρειου Γιόρκσαϊρ. Τα βαν με κάμερες ασφαλείας είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να το πετύχουμε αυτό – έχει αποδειχτεί ότι ελαττώνουν τις συγκρούσεις και βοηθούν στο να σώζονται ζωές. Οδηγοί που εγκαθιστούν λέιζερ παρεμβολείς μπορεί λανθασμένα να υπερηφανεύονται ότι «την έφεραν» στην αστυνομία, όμως εμείς γνωρίζουμε εάν κάποιος αυτοκινητιστής χρησιμοποιεί τέτοια συσκευή και πάντα προσπαθούμε να τους φέρνουμε στη δικαιοσύνη»

Best of internet