Quantcast
THE STREAM

Η είδηση ότι ο Αχιλλέας ήταν Αλβανός είναι η τελευταία συνωμοσία ενάντια στην πατρίδα μας

Ντοκιμαντέρ αλβανών ιστορικών έφερε στην επιφάνεια ρεπορτάζ του ANT1 που σπάει κόκκαλα


THE NEWSROOM · 24 Απριλίου 2018

Με αυτό το Α Π Ο Κ Α Λ Υ Π Τ Ι Κ Ο ρεπορτάζ, το κανάλι του Ant1 ξεμπρόστιασε  χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αλβανούς ιστορικούς που ισχυρίζονται ότι ο Αχιλλέας ήταν αρχαίος Αλβανός και η Τρόια αρχαία αλβανική αποικία που δέχτηκε επίθεση από τους αρχαίους Έλληνες.

Ο δημοσιογράφος Τάκης Σφυρής, λοιπόν, ανακάλυψε ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Αλβανικές Ρίζες», στο οποίο αλβανοί ιστορικοί ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες παραποίησαν τα ομηρικά έπη και ότι θα πρέπει οι επιστήμονες να επιστρέψουν στο original κείμενο και στις πρωτογενείς πηγές για να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής επικής ποίησης, Ζυμέρ Νεζίρι, εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ λέγοντας ότι «Η Ιλιάδα δεν έχει μόνο προ-οθωμανικά στοιχεία, αλλά επίσης προ-σλαβικά και προ-ρωμαϊκά. Παρουσιάζει στοιχεία από μία πρώιμη αλβανική αρχαιότητα».

Περισσότερο, βέβαια, απ’ όλα μας ράγισε την καρδιά η ταραχή του Νίκου Παπανικολάου, η οποία είναι εμφανής όταν προλογίζει το ρεπορτάζ, όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας παρακάτω:

Περιμένουμε με ανυπομονησία τις αντιδράσεις του ελληνικού ίντερνετ, που εικάζουμε ότι θα είναι αντίστοιχες με αυτές για τον Μαύρο Αχιλλέα.

Best of internet