Quantcast
THE STREAM

Youtuber βάζει το σκυλί του να χαιρετά ναζιστικά, τρώει καμπάνα από δικαστήριο

Το φωτεινό μυαλό από τη Σκωτία δεν κατάφερε τελικά να πείσει τους δικαστές για το αν το βίντεο με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του σκύλου είναι αστείο


Χρήστος Πρόεδρος · 23 Απριλίου 2018

800 λίρες πρόστιμο θα πληρώσει τελικά το φωτεινό μυαλό από τη Σκωτία που λέγεται Μαρκους Μίτσαν, ο οποίος έγινε “διάσημος” επειδή έβγαλε βίντεο το σκυλί του (ένα pug, συγκεκριμένα) να αντιδρά σε ναζιστικές εντολές όπως “θες να σκοτώσεις τους Εβραίους με χημικά;” και “Sieg Heil“. Tο σκυλί σήκωνε το πόδι του και ο φωστήρας ιδιοκτήτης του θεώρησε πολύ αστείο να το παρομοιάσει με ναζιστικό χαιρετισμό.

Το δικαστήριο πάντως δε βρήκε φοβερά αστείο το βίντεο του Μίτσαν (το οποίο ανέβηκε στο Youtube το 2016), με αποτέλεσμα να καταδικαστεί για «εξαιρετικά προσβλητικό» υλικό, αντισημιτικής και ρατσιστικής φύσης. Ο Μίτσαν απολογήθηκε λέγοντας πως έφτιαξε το βίντεο για να πειράξει τη σύντροφό του και προσπάθησε να επικαλεστεί την ελευθερία του λόγου, χωρίς καμιά επιτυχία βέβαια.

Όπως τόνισε ο δικαστής, «η ελευθερία του λόγου είναι πολύ σημαντική αλλά σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατικές χώρες, ο νόμος τοποθετεί κάποια αναγκαία όρια». Το ότι η κοπέλα του δεν είχε κάνει καν subscribe στο κανάλι που ανέβηκε το βίντεο κρίθηκε επίσης επιβαρυντικό στοιχείο, με αποτέλεσμα να φάει τελικά την καμπάνα του.

Φανταζόμαστε ότι κάτι θα έμαθε από όλο αυτό. Ή και όχι.

(πηγή)

Best of internet