Quantcast
THE STREAM

Φιλήσυχο πογκρόμ με φωτοβολίδες κατά προσφύγων έκαναν χτες πατριώτες στη Λέσβο

Με πέτρες, μπουκάλια και ναυτική φωτοβολίδα επιτέθηκαν σε πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Μόρια


THE NEWSROOM · 23 Απριλίου 2018

Με μπουκάλια, πέτρες και ναυτική φωτοβολίδα επιτέθηκαν χθες 200 ακροδεξιοί σε πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εδώ και μέρες συγκεντρωμένοι στην πλατειά Σαπφούς στη Λέσβο, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου αλλά και για τις εξαθλιωτικές συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό της Μόριας.

Μεγάλη ενταση τωρα στην πλατεια Σαπφούς. Φωτοβολίδες ακροδεξιών διαδηλωτών κατά προσφυγων μεταναστών που εχουν καταλάβει την πλατεια και αλληλέγγυων. Διμοιριες των ματ και λιμενικο σε επιφυλακη

Gepostet von ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ am Sonntag, 22. April 2018

Για την ακρίβεια χθες, μετά την καθιερωμένη τελετή υποστολής της σημαίας στο χώρο του παλιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, μέλη της «Πατριωτικής Κίνησης Λέσβου» αλλά και Χρυσής Αυγής, μαζί με οπαδούς ποδοσφαιρικής ομάδας, κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Σαπφούς για να εκβιάσουν την εκκένωσή της από τους συγκεντρωμένους πρόσφυγες. Τότε, άρχισαν να πετούν μπουκάλια με νερό και πέτρες προς το μέρος τους.

Στο σημείο έσκασε σε κάποια φάση η αστυνομία η οποία στάθηκε μεταξύ προσφύγων και ακροδεξιών. Οι ακροδεξιοί προσπάθησαν αρκετές φορές να σπάσουν τον κλοιό χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρουν. Πέταξαν, επίσης, μία ναυτική φωτοβολίδα, την οποία έπιασε τελευταία στιγμή ένας μετανάστης και την πέταξε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να μην τραυματιστεί κανείς.

Οι πρόσφυγες από την πλευρά τους, μαζί με τους αλληλέγγυους που βρέθηκαν στο σημείο, δεν απάντησαν στις προκλήσεις των φασισταριών και σχημάτισαν τριπλές ανθρώπινες κυκλικές αλυσίδες, με τις γυναίκες και τα παιδιά στη μέση, προκειμένου να προστατευτούν.

H επίθεση ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, οι τραυματίες υπολογίζονται στους 35, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές ακροδεξιών, πράγμα που μας προκαλεί πραγματική έκπληξη.

Πηγή: EmprosNet

 

Best of internet