Quantcast
THE STREAM

Ψευδώνυμο πολλών κυβικών είχε ο αρχιμαφιόζος που συνέλαβε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ., έπιασε επιτέλους το Λίπος


THE NEWSROOM · 19 Απριλίου 2018

Μια μεγάλη επιτυχία για την ελληνική αστυνομία σημειώθηκε προχτές όταν τα όργανα της τάξης κατάφεραν να συλλάβουν «Το Λίπος» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Ο περιβόητος κακοποιός Λάσα Σουσανασβίλι συνελήφθη από την αστυνομία μετά από επιχείρηση στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη.

Όπως διαβάζουμε στο thestival.gr, ο Γεωργιανός κακοποιός ο οποίος έχει μάλλον τον πιο εκπληκτικοτρομερό ψευδώνυμο στην παγκόσμια ιστορία του εγκλήματος, είχε χαρακτηριστεί ως ένας από τους αρχηγούς της ρωσικής μαφίας. Μετά από πολύμηνη μυστική έρευνα των ελληνικών Αρχών σε συνεργασία με τις γαλλικές Αρχές, αλλά και τις Europol και Eurojust, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση σε διαμέρισμα στην Πυλαία, όπου υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Οι γαλλικές δικαστικές Αρχές εξέδωσαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καθώς τον κατηγορούν ότι συντόνιζε τη δράση μαφιόζικης οργάνωσης, που δραστηριοποιήθηκε σε κλοπές στη Γαλλία από το 2016 έως σήμερα. Βάσει αυτού του εντάλματος συνελήφθη σήμερα, ενώ έρευνες γίνονται ταυτόχρονα και στη Γαλλία.

“Το Λίπος” προφανώς είναι γνωστός και στις ελληνικές Αρχές. Είχε συλληφθεί αρχικά τον Ιανουάριο του 2012 στον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου διέμενε με ψεύτικα στοιχεία, ενώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 14 ετών, όταν κρίθηκε ένοχος ότι συντόνιζε και από τη Θεσσαλονίκη μαφιόζικη οργάνωση, που δρούσε από το 2008 έως το 2012 σε Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία, κυρίως με κλοπές. Ωστόσο εδώ και λίγους μήνες ήταν ελεύθερος με όρους, κάνοντας χρήση των διατάξεων για την αποσυμφόρηση των φυλακών, με την αιτιολογία ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, που είχαν ζητηθεί από Ισπανία και Γεωργία, σύμφωνα πάντα με τα οποία διηύθυνε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, ξέπλυμα χρήματος κ.λπ. σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μάλιστα, τότε ο Σουσανασβίλι ήταν ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στην Ισπανία, καθώς κάποιες από τις εγκληματικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στην Ιβηρική Χερσόνησο είχαν πρώτα πάρει την έγκρισή του.

Στη δίκη του το 2013 το Λίπος είχε αναφέρει: «Είμαι νόμιμος και σοβαρός επιχειρηματίας, και όχι κωμικοτραγικός μαφιόζος, δήθεν αρχηγός ανύπαρκτης εγκληματικής οργάνωσης».

Σήμερα, λίγες ημέρες μετά την σύλληψή του, το 57χρονο Λίπος πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης μαζί με τους δύο συνεργούς του, που συνελήφθησαν μαζί με αλλά 11 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται σε κλοπές και διαρρήξεις.

 

Best of internet