Quantcast
THE STREAM

Ηλεία: Για έναν χαλαρό εμπρησμό συνελήφθη ο πρώην δήμαρχος της Ζαχάρως

Εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για τις εγκληματικές του ευθύνες στις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007


THE NEWSROOM · 18 Απριλίου 2018

Συνελήφθη μια από τις πλέον εξέχουσες και εμβληματικές προσωπικότητες του νομού Ηλείας, ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, αφού εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για τις εγκληματικές του ευθύνες στις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

Όπως διαβάζουμε στο ilialive.gr, o πρώην δήμαρχος συνελήφθη από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αλίμου, στο οποίο και κρατείται. Ο Χρονόπουλος πρόκειται για μια εξαιρετικά Ηλειακή προσωπικότητα, γι’ αυτό άλλωστε και εκλεγόταν δήμαρχος επί πολλά συναπτά χρόνια στο νομό Ζαχάρως στην Ηλεία.

Ο Πανταζής Χρονόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ήταν στο παρελθόν αστυνομικός, ενώ στη συνέχεια είχε νυχτερινά κέντρα στην Αθήνα, όπως πχ το «Σόδομα» στο οποίο σύχναζε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, μέχρι που επέστρεψε στην Ηλεία και διετέλεσε επίσημα δήμαρχος στον Δήμο Ζαχάρως από τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι τον Ιούλιο του 2010, όταν τέθηκε σε αργία με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, για παράνομες προσλήψεις υπαλλήλων του Δήμου. Ωστόσο, διεκδίκησε ξανά τη δημαρχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 και εξελέγη δήμαρχος με 56%, χωρίς όμως τυπικά να μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, όντας σε αργία.

Υπενθυμίζεται πως ο Πανταζής Χρονόπουλος είχε καταδικαστεί για τις καταστροφικές φωτιές στην Ηλεία, τον Αύγουστο του 2007. Ειδικότερα, ο έκπτωτος δήμαρχος καταδικάστηκε συνολικά σε φυλάκιση 10 ετών για αμέλεια λήψης των αναγκαίων μέτρων και για έλλειψη της αναγκαίας προσοχής σχετικά με τις πυρκαγιές στο Νομό Ηλείας το 2007.

Σύμφωνα με το Documento, η στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας στην υπόθεση του Χρονόπουλου γεννά ερωτήματα, αφού είναι άγνωστο γιατί δεν προέβη στην εκτέλεση του σχετικού εντάλματος που υπήρχε από τον Δεκέμβρη του 2017, παρά το γεγονός ότι έκπτωτος δήμαρχος εμφανιζόταν τελευταία συχνά και δημόσια στην περιοχή της Ηλείας δίνοντας προκλητικές συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Πανταζής Χρονόπουλος θα εμφανιστεί μέχρι αύριο ενώπιον του εισαγγελέα. Μέχρι τότε ορίστε μερικές ανεπανάληπτες στιγμές με τον έκπτωτο δήμαρχο να απειλεί κόσμο on camera.

Best of internet