Quantcast
THE STREAM

Αυτοσχέδια εκρηκτικά αρκετά για κατάκτηση της Πόλης κατάσχεσε η αστυνομία το Πάσχα

Μετ’ εμποδίων η φετινή κατάνυξη, είχε 130.000 λιγότερα βαρελότα, βεγγαλικά και κροτίδες


THE NEWSROOM · 13 Απριλίου 2018

Το Ορθόδοξο το αυθεντικό το Ελληνικό Πάσχα ήρθε στο τέλος του, με το σώμα ακόμα να προσπαθεί να επανέλθει στους προηγούμενους ρυθμούς και να μεταβολίσει τις τεράστιες ποσότητες από κοψίδια και ξύγγια που καταναλώθηκαν σε στιγμές ύψιστης κατάνυξης για την Ανάσταση του θεανθρώπου. Πέρα, όμως, από τα κοψίδια και τη μαζική σφαγή των εριφίων που σουβλίστηκαν για τις αμαρτίες μας, το σωστό το Πάσχα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς να γίνει όλη η επικράτεια Κοσσυφοπέδιο με βαρελότα, στρακαστρούκες, βεγγαλικά, σκορδάκια, γουρούνες, κροτίδες, καπνογόνα, σαΐτες, μολότοφ και αυτοσχέδιους πυραύλους κρουζ.

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και η ελληνική αστυνομία, η οποία απ’ ό,τι φαίνεται, αυτές τις μέρες είχε ξαμοληθεί στους δρόμους για να μαζέψει παράνομα βεγγαλικά που πιθανώς να κουβαλούσαν διάφοροι φανατικοί οπαδοί του Πάσχα. Τελικά οι έρευνες φάνηκε να έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην περίοδο των εορτών του Πάσχα κατασχέθηκαν περίπου 131.404 πυροτεχνικά είδη και συνελήφθησαν 70 άτομα μετά από 24.645 ελέγχους.

Ενδεικτικές πασχαλινές στιγμές κατάνυξης από τον Νέο Κόσμο

Συγκεκριμένα, από τους ελέγχους πραγματοποίησαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης παράνομων κροτίδων, «παιδικών αθυρμάτων» και βεγγαλικών κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα κατασχέθηκαν 63.090 κροτίδες, 43.088 παιδικά αθύρματα, 23.911 πυροτεχνήματα, 913 φωτοβολίδες, 59 βεγγαλικά, 342 αυτοσχέδιοι πυροτεχνικοί μηχανισμοί και συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων –ρουκετών.

Μάλιστα για 70 παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, συνελήφθησαν 70 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της πώλησης, εμπορίας, διάθεσης και κατοχής κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων και βεγγαλικών.

Φυσικά, παρά τις κατασχέσεις εκατοντάδων χιλιάδων βεγγαλικών, φέτος, όπως και κάθε χρονιά, υπήρξαν τραυματισμοί από τα Πασχαλινά βαρελότα, αφού στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκαν τρεις τραυματισμοί από χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων, στους νομούς Ρεθύμνου, Φθιώτιδος και Κυκλάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Best of internet