Quantcast
THE STREAM

Σαντορίνη: Χρυσαυγίτες μπήκαν πρώτη φορά σε σχολείο επειδή Αλβανίδα σήκωσε τη σημαία

Σφράγισαν με ηλεκτροσυγκόλληση την πόρτα του σχολείου και τραμπούκισαν μαθητές


THE NEWSROOM · 27 Μαρτίου 2018

Η φωτογραφία είναι από αντίστοιχα επεισόδια στην Σαντορίνη στις 28/10/2017

Tον εαυτό τους ξεπέρασαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής την Κυριακή, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Σαντορίνη. Το βασικό τους πρόβλημα για ακόμη μία φορά ήταν ότι τη σημαία κρατούσε μαθήτρια από την Αλβανία.

Έτσι, την Κυριακή αφού σφράγισαν την πόρτα γυμνασίου με ηλεκτροσυγκόλληση -προκειμένου να μην μπορέσουν να εισέλθουν σημαιοφόρος και παραστάτες για την κατάθεση των στεφάνων- και αφού έριξαν λάδια για να εμποδίσουν την είσοδο στο σχολείο, άρχισαν να τραμπουκίζουν μαθητές και εκπαιδευτές που αντέδρασαν σε αυτή την κατάσταση.

Αν και το σχολείο τελικά άνοιξε, κατόπιν παρέμβασης της Πυροσβεστικής, οι μαθητές φοβισμένοι εγκατέλειψαν το χώρο, ενώ η Αστυνομία έλαμψε για ακόμη μία φορά δια της απουσίας και της απραγίας της.

Την επίθεση αυτή κατήγγειλαν σε ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ και η ΕΛΜΕ Θήρας. Συγκεκριμένα, η ΕΛΜΕ ανέφερε ότι:

Ως ΕΛΜΕ Θήρας και ως εκπαιδευτικοί είμαστε περήφανοι για όλες και όλους τους μαθητές/μαθήτριες ανεξαρτήτου θρησκείας και εθνικότητας και τους εκπαιδευτικούς και δηλώνουμε στη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Εμπορείου ότι θα έχουν την πλήρη συμπαράσταση και προστασία μας σε κάθε επίπεδο […] Σε τέτοια φλέγοντα θέματα θα πρέπει να υπάρχει ειλικρινής διάλογος και επικοινωνία με όλη τη σχολική κοινότητα αφού στόχος των εκπαιδευτικών είναι η διαμόρφωση πολύπλευρης προσωπικότητας με βάση τις δημοκρατικές και αντιρατσιστικές αρχές. Σ’ ένα τέτοιο πεδίο αναφοράς, δεν έχουν θέση τακτικές διχασμού μιας σχολικής κοινότητας αφού κάθε άλλο παρά συντελεί στην προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μαθητών, πολύ περισσότερο εκείνων που προέρχονται από οικογένειες οικονομικών μεταναστών.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο χρονο που οι χρυσαυγίτες στη Σαντορίνη προκαλούν επεισόδια για τον ίδιο λόγο. Συγκεκριμένα, την 28η Οκτωβρίου, είκοσι μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε αλβανίδα μαθήτρια, με αποτέλεσμα οι γονείς να σχηματίσουν αλυσίδα για να προστατεύσουν τους μαθητές.

 

 

Best of internet