Quantcast
THE STREAM

Ξανά στο εδώλιο γεννειοφόρος άνδρας που θα πυροβολούσε ομοφυλόφιλους, αν ήταν νόμιμο

Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να το πάνε αλλιώς


THE NEWSROOM · 26 Μαρτίου 2018

Έφεση άσκησε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγαίου στην προκλητική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου να κρίνει αθώο τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων, μετά από αίτηση που υπέβαλλε η πολιτική αγωγή. Όπως θα θυμάστε, οι ενάγοντες κατηγόρησαν τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων για υποκίνηση μίσους και βίας αλλά και για κατάχρηση του εκκλησιαστικού αξιώματος με αφορμή ένα κείμενο που είχε γράψει το 2015 στο προσωπικό του blog, όπου παρότρυνε τους πιστούς να φτύνουν τους ομοφυλόφιλους όπου τους βρίσκουν. Στο ίδιο κείμενο τους, ο γεννειοφόρος τράγος με τα λευκά μαλλιά χαρακτήριζε, επίσης, ως «αποβράσματα» και «μη ανθρώπους».

Συγκεκριμένα, η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε ως αθώο έναν άνθρωπο που στα πλαίσια της «απολογίας» του είπε ότι αν είχε όπλο και το επέτρεπε ο νόμος, θα τους τουφέκιζε. Η ελληνική δικαιοσύνη θεώρησε, επίσης, αληθοφανή τα επιχειρήματα των συνηγόρων υπεράσπισης ότι στο κείμενό του, ο Μητροπολίτης δεν αναφερόταν στους ομοφυλόφιλους αλλά στους πολιτικούς. Τέλος, όταν του επισημάνθηκε από τον Συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο ότι μοιράζεται το ίδιο λεξιλόγιο με τον Χίτλερ και τους ναζί, ο ίδιος αποκρίθηκε ότι «Αν αυτά είναι λεξιλόγιο των ναζί, μπράβο», κάτι που επίσης φάνηκε οκ στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου.

Την έδρα δεν φαίνεται, επίσης, να προβλημάτισε ούτε το γεγονός ότι ο ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Αμβρόσιου είναι δικηγόρος και στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά ούτε και το ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ένας από τους «αλληλέγγυους» στον Μητροπολίτη γρονθοκόπησε ακτιβιστή που διαμαρτυρόταν έξω από το Δικαστήριο, με αποτέλεσμα να του σπάσει τα γυαλιά και να του τραυματίσει το ένα μάτι.

Όπως και να χει, το αίτημα των 9 εναγόντων για έφεση επί της αθωωτικής απόφασης έχει ήδη εγκριθεί, ενώ η δικηγόρος τους, Κλειώ Παπαπαντολέων θεωρεί ευχάριστη αυτή την εξέλιξη.

Best of internet