Quantcast
THE STREAM

Θαύμα! Παπάδες στα Φάρσαλα κατάφεραν να εισπράξουν σε 7 χρόνια μισθούς 313 χρόνων

Είχαν βέβαια τη βοήθεια του Θεού και δύο εφοριακών


THE NEWSROOM · 26 Μαρτίου 2018

Ένα απίστευτο οικονομικό θαύμα συνέβη στη Λάρισα και συγκεκριμένα στην περιοχή των Φαρσάλων, αφού δύο παπάδες κατάφεραν με έναν θεϊκό τρόπο να εισπράξουν μέσα σε 7 χρόνια μισθούς 313 χρόνων. 3,8 εκατομμύρια ευρώ εξαφανίστηκαν από τα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου και κυριολεκτικά ούτε 3 ζωές δεν θα έφταναν για να μπορέσει κανείς να «δει» τα λεφτά αυτά. Ωστόσο οι ιερείς οι οποίοι έχουν μπροστά τους μια αιωνιότητα ολόκληρη, λογικό ήταν να θελήσουν να έχουν κάτι παραπάνω στην άκρη, ενώ μάλιστα δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αποκαλύψουν που έχουν κρύψει τα υπεξαιρεθέντα ποσά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Λάρισας, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθούν δύο ιερείς και τρεις εφοριακοί οι οποίοι συνεργάστηκαν για να «φουσκώσουν» τις μισθοδοτικές καταστάσεις ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Το όλο «θαύμα» άρχισε να συντελείται, όταν το 2004 προέκυψε ένα λάθος και δεν διαγράφησαν οι μισθοί των ιερέων που είχαν συνταξιοδοτήθηκε ώστε τελικά εκταμιεύθηκαν από το δημόσιο 8.500 ευρώ περισσότερα από τα προβλεπόμενα. Το μοιραίο λάθος φέρεται να το αντιλήφθηκε ο ένας ιερέας και κάπως έτσι συνέλαβε το θεϊκό masterplan ώστε να αλλοιώνει τις μηνιαίες μισθοδοτικές καταστάσεις σε μόνιμη βάση και να παίρνει αυτός τη διαφορά. Στο σχέδιο έχωσε και άλλον έναν ιερέα, ο οποίος συμφώνησε και προκειμένου να αποφύγουν ελέγχους, στο κόλπο έβαλαν και τον τότε προϊστάμενο της ΔΟΥ Φαρσάλων, τον διαχειριστή ταμείου και την τότε προϊσταμένη του Τμήματος Εξόδων.

Το σωτήριον έτος 2005 αρχίζει η εφαρμογή του σχεδίου των παπάδων και των εφοριακών. Οι παπάδες στέλνουν αλλοιωμένες τις μισθοδοτικές καταστάσεις και ως εκ θαύματος από την εφορία «γινόταν πλημμελής έλεγχος», οπότε το χρήμα έρεε για εφτά ολόκληρα χρόνια, μέχρι το 2012, όταν ένας τραπεζικός υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα παρατήρησε τα τεράστια ποσά μισθοδοσίας, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος έλεγχος από την οικονομική επιθεωρήτρια και να αποκαλυφθεί ότι από το 2004 μέχρι και το 2012 γινόταν ένα μεγάλο θεάρεστο πάρτι με τις ευλογίες της τοπικής ΔΟΥ.

Best of internet