Quantcast
THE STREAM

Οπότε, ο Αμβρόσιος πήγε στο δικαστήριο, είπε ότι αν είχε όπλο θα πυροβολούσε γκέι και αθωώθηκε;

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων έδωσε μοναδικό ρεσιτάλ προκλητικότητας και στο τέλος κρίθηκε αθώος


THE NEWSROOM · 16 Μαρτίου 2018

Για άλλη μια φορά έλαμψε χτες η Αθάνατη Ελληνική Δικαιοσύνη™ όπου δικάστηκε ο αγαπησιάρης μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος για ρητορική μίσους, όταν με άρθρο του το 2015 παρακινούσε το ποίμνιό του να φτύσει και να «μαυρίσει» τους ομοφυλόφιλους, τους οποίους τους αποκαλούσε αποβράσματα.

Χτες την Πέμπτη 15 Μαρτίου, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων εμφανίστηκε παντελώς αμετανόητος στο Μονομελές Πλημελειοδικείο Αιγίου, όπου ανέφερε ότι το θεωρεί τιμή του που βρίσκεται στη θέση του κατηγορουμένου και έδωσε για άλλη μια φορά ρεσιτάλ μίσους ενώπιον του δικαστηρίου. Μάλιστα, συνήγορος υπεράσπισης του μητροπολίτη ο Βασίλης Οπλαντζάκης, οποίος είναι συνήγορος υπεράσπισης και στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ στο κοινό βρισκόταν και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης.

Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης είχε φέρει στο δικαστήριο μία φωτογραφία ενός ατόμου από κάποιο pride, την οποία έβγαλε και είπε ότι αν είχε πιστόλι κι ο νόμος του το επέτρεπε, θα το πυροβολούσε για να ξεμπερδεύουμε. Κάπως έτσι, σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ο Αμβρόσιος διέπραξε ξανά κατά τη διάρκεια της δίκης το ίδιο αδίκημα για το οποίο δικαζόταν. Λίγο αργότερα και μετά από κάμποσες τέτοιες χαριτωμένες στιγμές που έσταζαν χριστιανική αγάπη, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος αθωώθηκε από το δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο avmag.gr, στο δικαστήριο ακούστηκαν από την πλευρά του χριστιανοτζιχαντιστή παπά τα εξής όμορφα:

«Το «φτύστε τους» είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο, και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε» τόνισε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αν παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποιούσαν οι ναζί, τότε μπράβο». 

«η Γερμανία έχει νόμιμη την κτηνοβασία. Θα την κάνουμε κι εμείς;». Επίσης, η πλευρά της υπεράσπισης αναρωτήθηκε αν «είναι νοητική διαταραχή(;)» να ντύνονται παπάδες και να φιλιούνται μπροστά στη Μητρόπολη.

«Για ένα άτομο που ντύθηκε παπάς σε ένα Pride (υπήρχε και φωτογραφία): «Αν είχε όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρήσιμοποιουσα να ξεμπερδεύουμε».

«Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι παιδιά του θεού. Γίνονται δεκτά μόνο αν μετανοήσουν.»

«Όλους αυτούς ο θεός τους σιχαίνεται.»

«Ο νόμος που έκανε η πολιτεία για την αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας είναι λάθος με βάση τον νόμο του θεού.»

«εγώ μιλάω για αυτούς που είναι στην εκκλησία. Οι άλλοι δεν με απασχολούν. Να τα βρουν με το διάολο. Να πάνε να χαθούν.»

«Αν ήμουν γιατρός και μιλούσα για τη σύφιλη και έλεγα να μην τους πλησιάζουν, θα μου έκαναν μήνυση.»

«το θέμα μου είναι η ομοφυλοφιλία. Που αγγίζει έμμεσα τους ομοφυλόφιλους. Αυτοί έχουν το πρόβλημα. Το «φτύστε τους» ήταν μεταφορικό, δηλαδή περιφρονήστε τους.»

Τελικά το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι οι εκφράσεις «φτύστε τους, μαυρίστε τους» αναφέρονταν σε πολιτικούς και όχι σε ομοφυλόφιλους και ότι ήταν μεταφορικές, με αποτέλεσμα να αθωωθεί.

Best of internet