Quantcast
THE STREAM

Με ένα γερό βρωμόξυλο γιόρτασαν τα ΜΑΤ τη μέρα κατά της αστυνομικής βίας χτες

Διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών αλλά και φωτορεπόρτερ κεράστηκαν ξυλοδαρμό και συλλήψεις για να νιώσουν το νόημα της γιορτής


THE NEWSROOM · 15 Μαρτίου 2018

Φωτογραφίες Εξώφυλλου: (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)

Συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί και μαζί με αυτούς συνεχίζονται και οι διαδηλώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. Μαζί με όλα αυτά, συνεχίζεται για άλλη μια φορά και η αστυνομική βία από τους ματατζήδες. Συγκεκριμένα, σε χτεσινή διαμαρτυρία που έγινε έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους στην Αθήνα, τραυματίστηκε σοβαρά, μεταξύ άλλων, ένας φωτορεπόρτερ από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι και είχε οργανωθεί από μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του ΕΠΑΜ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους πλειστηριασμούς, ενώ η ένταση κλιμακώθηκε λίγο μετά τις 15.00. Οι συμπλοκές άρχισαν όταν τελείωσε η ομιλία του Παναγιώτη Λαφαζάνη και οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν το κλοιό των αστυνομικών. Οι συγκεντρωμένοι διασπάστηκαν σε μικρές ομάδες, με τους αστυνομικούς να τους κυνηγούν. Για λίγο έκλεισε και η Ακαδημίας, όταν οι διαδηλωτές έστησαν οδόφραγμα, καθώς η αστυνομία τους εμπόδισε να πραγματοποιήσουν πορεία προς το συμβολαιογραφικό σύλλογο. Από τις συμπλοκές μελών της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ με τα ΜΑΤ ο απολογισμός ήταν τρεις συλλήψεις και πέντε τραυματίες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος, χτύπησαν συνειδητά στον αυχένα τον φωτορεπόρτερ, Άγγελο Μπαράι, με γκλοπ, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Ο ίδιος  ο Άγγελος Μπαράι στο facebook του κάνει λόγο για «δολοφονικό χτύπημα» από τους ΜΑΤατζήδες:

Ο τραυματισμένος φωτορεπόρτερ Άγγελος Μπαράι στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Φωτογραφία: Μάριος Λώλος

Σήμερα το μεσημέρι κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας έξω από…

Posted by Aggelos Barai on Mittwoch, 14. März 2018

 

Η αστυνομία ανέφερε για το περιστατικό:

«Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Ενώ από τη ΓΑΔΑ προσθέτουν ότι «για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων συμμετεχόντων. Αναφέρθηκαν τραυματισμοί τεσσάρων αστυνομικών και ενός ιδιώτη».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που εκπροσωπεί νομικά του συλληφθέντες, εξερχόμενη της ΓΑΔΑ, δήλωσε: «Είδα τρεις ανθρώπους σοβαρά τραυματισμένους ακόμα και στο πρόσωπο, δεν έχει γίνει διακομιδή τους σε νοσοκομείο. (…) Ούτε η χούντα δεν θα έπεφτε σε αυτό το σημείο κατάπτωσης».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τρεις συλληφθέντες των χτεσινών επεισοδίων αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα απελευθέρωσης κρατούμενου, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αστυνομικού, εξύβριση και απειλή.

Πηγή: lifo.gr, nooz.gr

Best of internet