Quantcast
THE STREAM

Το «Ναι» υποστήριζε στην Στεφανίδου ο χιπστεροναζί δικηγόρος της Combat 18

Ως «απλός πολίτης» είχε εμφανιστεί στην τηλεόραση ο Γιώργος Μακρής που αναφέρεται στη δικογραφία της νεοναζιστικής οργάνωσης


THE NEWSROOM · 9 Μαρτίου 2018

Στη δημοσιότητα έρχονται περισσότερα στοιχεία για τους φερόμενους ως μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης Combat 18, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον δικηγόρο Γιώργο Μακρή, ο οποίος πέρα από το απαραίτητο ΔΑΠίτικο παρελθόν, έχει κάνει ένα σύντομο πέρασμα από τη Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη, ενώ στις επίμαχες ημέρες του δημοψηφίσματος του 2015 είχε εμφανιστεί ως «απλός πολίτης» στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου για να επιχειρηματολογήσει υπέρ του «Ναί».

Ο ίδιος αρθρογραφούσε και έγραφε πονήματα για «τον μύθο του Πολυτεχνείου» σε site που συνεργάζονταν με προσωπικότητες όπως ο Θάνος Τζήμερος και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενώ στην επίμαχη εκπομπή της Στεφανίδου προβάλει την άποψή του ως την φωνή της λογικής από έναν άνθρωπο μορφωμένο που «ξέρει την αγορά».

Ο εκσυγχρονισμένος χιπστερο-δαπιτο-ρασιοναλιστικός μανδύας με τον οποίο καλύπτονται οι ακροδεξιές και νεοναζιστικές απόψεις και δραστηριότητες των κατηγορούμενων ως μελών της Combat 18 προκαλεί πλέον μικρή έκπληξη.

Ο Γιώργος Μακρής εμφανίζεται στη δικογραφία που έχει συνταχθεί για την Combat 18 Hellas, ενώ οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Συγκεκριμένα ο Μακρής φαίνεται ότι είχε συντονιστικό ρόλο στην δράση των υπολοίπων μελών, ενώ επιπλέον του είχε ανατεθεί επικοινωνιακός ρόλος και η προώθηση των συμφερόντων της οργάνωσης μέσω της δραστηριοποίησης του σε πολιτικούς φορείς. Ο Μακρής παρείχε στα μέλη νομική βοήθεια, έδινε συνεντεύξεις και δημιουργούσε σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα.

Best of internet