Quantcast
THE STREAM

Επιτέλους Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιόνγκ Ουν αποφάσισαν να βγουν στο πρώτο ραντεβού

Ο Βορειοκορεάτης Ηγέτης δήλωσε διατεθειμένος να αποχωριστεί το αγαπημένο του κουμπί


THE NEWSROOM · 9 Μαρτίου 2018

Μετά από πολλές αντεγκλήσεις, ζήλιες, μίση και πάθη, φαίνεται ότι οι δύο μεγάλοι ηγέτες του σημερινού μας κόσμου είναι πλέον έτοιμοι να βγουν το πρώτο τους αληθινό ραντεβού, αφού κάπως τα έφερε έτσι η ζωή, που ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε πρόταση στον Τραμπ για να του ζητήσει να συναντηθούν. Ο Ντόναλντ Τραμπ, απ’ ό,τι φαίνεται αποδέχτηκε την πρόταση και όπως όλα δείχνουν, η μεγάλη συνάντηση θα γίνει μέχρι τον προσεχή Μάιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, κάπως απρόσμενα, είναι έτοιμος να γράψει ιστορία καθώς αποδέχτηκε να συναντήσει τον ηγέτη του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας μέχρι τον προσεχή Μάιο σε σύνοδο κορυφής.

Εάν αυτή η απίστευτη συνάντηση συμβεί, τότε θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Πριν από την ανταπόκριση του Τραμπ, είχε προηγηθεί μια πρόσκληση από τον Κιμ για μια πιθανή συνάντηση, η οποία μεταφέρθηκε στο Λευκό Οίκο από αξιωματούχους της Νότιας Κορέας αφού συναντήθηκαν με τον αρχηγό της Βόρειας Κορέας.

Ο Τσανγκ Λι Ουνγκ, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της Νότιας Κορέας, δήλωσε βγαίνοντας από τον Λευκό Οίκο ότι ο Κιμ έχει δεσμευτεί για αποπυρηνικοποίηση και είχε υποσχεθεί ότι η Βόρεια Κορέα θα απέφυγε τις πυρηνικές δοκιμές και δοκιμές πυραύλων, ενώ ανέφερε ότι ο Κιμ εξέφρασε την προθυμία του να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Τραμπ το συντομότερο δυνατό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απ’ το αγαπημένο του twitter έκανε λόγο για μεγάλη πρόοδο:

Ο Κι Γιονγκ Ουν μίλησε για αποπυρηνικοποίηση με τους εκπροσώπους της Νότιας Κορέας, όχι μόνο ένα «πάγωμα» του προγράματος. Επίσης, δεν θα γίνουν δοκιμές πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Σημειώνεται μεγάλη πρόοδος, αλλά οι κυρώσεις θα παραμείνουν μέχρις ότου επιτευχθεί συμφωνία. Προγραμματίζεται συνάντηση!

 

Δεν ξέρουμε εάν το ιστορικό ραντεβού μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν θα φέρει παγκόσμια ειρήνη, παγκόσμιο πόλεμο, ή έναν μεγάλο έρωτα, αλλά σε κάθε περίπτωση ανυπομονούμε να μάθουμε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Best of internet