Quantcast
THE STREAM

Με γκαζάκια και μολότοφ γιορτάστηκε η πρώτη μέρα της άνοιξης στην Αθήνα

Οι επιθέσεις φέρονται να σχετίζονται με το κύμα αλληλεγγύης προς τον unbomber του πακέτου του Λουκά Παπαδήμου


THE NEWSROOM · 1 Μαρτίου 2018

To ξύπνημα της άνοιξης φαίνεται ότι παρατηρήθηκε τα ξημερώματα της πρώτης ημέρας του Μαρτίου, αφού σύμφωνα με την πυροσβεστική και την Αστυνομία σημειώθηκαν πολλοί Εμπρησμοί αυτοκινήτων, μια έκρηξη με γκαζάκια έξω από τράπεζα και επιθέσεις με μολότοφ εναντίον ΜΑΤ στην Αττική.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ομάδα ατόμων πραγματοποίησε επιθέσεις με μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Τοσίτσα χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί, ενώ προσήχθη ένα άτομο, το οποίο αργότερα αφέθηκε ελεύθερο, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του. Για τις επιθέσεις με τις μολότοφ αναρτήθηκε κείμενο στο indymedia με στο οποίο αναφέρεται ότι η επίθεση «εντάσσεται στο κύμα αλληλεγγύης που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε όλη την χώρα, για τον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου», ο οποίος κατηγορείται ότι είχε στείλει το εκρηκτικό πακέτο στον Λουκά Παπαδήμο τον Μάιο του 2017.

Στη συνέχεια, άγνωστοι έκαψαν τέσσερα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στα Άνω Λιόσια, στην Αγία Βαρβάρα, στο Μενίδι και στην Άνω Κυψέλη, από τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα, ενώ ένα ακόμα αυτοκίνητο κάηκε στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, από πυρκαγιά που προήλθε από βραχυκύκλωμα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Επίσης, έκρηξη με γκαζάκια σημειώθηκε τα ξημερώματα έξω από τράπεζα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, από την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Επιπλέον, λίγο πριν τις 4:00 άγνωστοι δράστες πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή, όπου έσπασαν την τζαμαρία των γραφείων, που βρίσκονται στην συμβολή των οδών Ούλοφ Πάλμε και Συβρισσαρίου, ενώ πέταξαν μέσα μια κροτίδα. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Το κύμα αλληλεγγύης προς τον Ντίνο Γιαγτζόγλου προέκυψε καθώς ο προφυλακιστέος Γιαγτζόγλου μεταφέρθηκε χτες εσπευσμένα στο νοσοκομείο από τις φυλακές Λάρισας ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας. Ο προφυλακιστέος που κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Όπως ανέφερε ο συνήγορος του κρατουμένου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται υπό το καθεστώς απεργίας πείνας και δίψας ήδη στο νοσοκομείο, σημαίνει ότι οι χειρότεροι φόβοι μας για κίνδυνο της ζωής του, έχουνε επιβεβαιωθεί. Άμεσα πρέπει να γίνει αύριο η σύγκληση της ΚΕΜ. Είναι θέμα ζωής και θανάτου για ένα νέο άνθρωπο. Δεν μπορεί αυτοί που τάχθηκαν να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο»

 

Πηγή: in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Best of internet