Quantcast
THE STREAM

Τα βιντεοπαιχνίδια και οι ταινίες φταίνε για τις επιθέσεις στα σχολεία, σύμφωνα με τον Τραμπ

Αποκλείεται να φταίει ότι στην Αμερική μπορεί κανείς να αγοράσει πολεμικά όπλα από το περίπτερο


THE NEWSROOM · 23 Φεβρουαρίου 2018

Στον ευλογημένο τόπο των ΗΠΑ, εκτός από γραφικά κίτρινα σχολικά λεωφορεία, σχολικές κοντρίτσες στα λόκερ ρουμ και ποπ αναφορές για το Αμερικάνικο εκπαιδευτικό σύστημα, δυστυχώς παίζουν και αρκετά συχνές ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία με θύματα μαθητές και καθηγητές. Τι μπορεί να φταίει άραγε για αυτό το φαινόμενο που εμφανίζεται μόνο στην Αμερική με τέτοια συχνότητα και χαρακτηριστικά; Μήπως φταίει ότι σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να μπει σε ένα μαγαζί με όπλα και να πάρει ένα σωρό γκάνια που γίνονται εύκολα αυτόματα ή ημι-αυτόματα;

Φυσικά και όχι, αγαπητοί φίλοι, μιας και για τον πλανητάρχη το πρόβλημα δεν θα λυθεί με το να σταματήσουν να πωλούνται τα όπλα σαν ζεστές τυρόπιτες σε καντίνα σχολείου, αλλά με το να ελέγξουν τα «βίαια» βιντεοπαιχνίδια και τις ταινίες.

Συγκεκριμένα, ο πορτοκαλί πρόεδρος, σε μια συνάντηση για την ασφάλεια στα σχολεία, και στον απόηχο της τελευταίας επίθεσης, ουσιαστικά άφησε την ευθύνη για αυτά τα περιστατικά στην ποπ κουλτούρα, αναφέροντας τις βίαιες ταινίες και βιντεοπαιχνίδια ως πιθανές αιτίες του προβλήματος.

«Πρέπει να κάνουμε κάτι για ίσως αυτό που βλέπουν και πώς το βλέπουν, αλλά και για βιντεοπαιχνίδια”, Ακούω όλο και περισσότερους ανθρώπους να λένε ότι το επίπεδο βίας στα βιντεοπαιχνίδια πραγματικά διαμορφώνει τις σκέψεις των νέων. Και μετά πηγαίνετε ένα βήμα παραπέρα και αυτό είναι οι ταινίες. Βλέπετε αυτές τις ταινίες, είναι τόσο βίαιες και ακόμα κι ένα παιδί είναι σε θέση να δει την ταινία εάν δεν εμπλέκεται σεξ», συνέχισε. «Η δολοφονία όμως συμπεριλαμβάνεται και ίσως πρέπει να βάλουν ένα σύστημα αξιολόγησης για αυτό».

Θυμίζουμε ότι ένας τρόπος που πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ για να αντιμετωπιστούν αυτές οι επιθέσεις σε σχολεία, ήταν βασικά να δοθούν όπλα σε δασκάλους και καθηγητές, ένα πλάνο που ακούγεται υπέροχο και αποκλείεται να εκπυρσοκροτήσει.

Best of internet