Quantcast
THE STREAM

Μπιλμπάο στο Κολωνάκι από εισαγόμενους ακροδεξιούς χούλιγκαν

Οι χούλιγκανς της Ντιναμό Κιέβου ήρθαν στην Αθήνα για το ματς με την ΑΕΚ


THE NEWSROOM · 15 Φεβρουαρίου 2018

Προς έκπληξη κανενός, Μπιλμπάο έγινε η Αθήνα μετά την άφιξη μιας μεγάλης φουρνιάς από ακροδεξιούς οπαδούς της Ντιναμό Κιέβου για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Τα πρώτα μπάχαλα έγιναν σε καφετέρια επί της οδού Τσακάλοφ στο Κολωνάκι, οι χούλιγκανς από την Ουκρανία σαπακιάστηκαν με πάνω από 10 άτομα τα οποία δεν είχαν διακριτικά κάποιας ομάδας. Τα άτομα αυτά υποτίθεται πως ήταν ντόπιοι Ρώσοι, κάτοικοι της Αθήνας.

Το μπακακάο κράτησε κάμποση ώρα αλλά πρόλαβε να διαλυθεί μέχρι να εμφανιστεί η αστυνομία που κάλεσαν οι ιδιοκτήτες των τοπικών μαγαζιών, η οποία και καταδίωξε στη συνέχεια τους αντιμαχόμενους και έκανε τελικά τέσσερις προσαγωγές. Η αστυνομία παραμένει ακόμη στο Κολωνάκι για την περίπτωση που οι χούλιγκανς αποφασίσουν να συνεχίσουν το πάρτι.

Δείτε τα βίντεο:

Εντωμεταξύ  το εκπληκτικό είναι ότι η γνωστή στους πάντες αναρχική συλλογικότητα “Ρουβίκωνας” είχε προειδοποιήσει για την άφιξη των ακροδεξιών οπαδών. Σύμφωνα με τον Ρουβίκωνα, οι χούλιγκανς της Ντιναμό όχι απλώς έχουν ακροδεξιά αισθήματα, αλλά ανήκουν και στο δυναμικό της μάχιμης φασιστικής οργάνωσης της Ουκρανίας που λέγεται Δεξιός Τομέας και εμπλέκεται σε δεκάδες επιθέσεις στη χώρα της:

Όπως σχολιάζει ο Ρουβίκωνας σε ανακοίνωσή του:

“Οι οργανωμένοι οπαδοί της Δυναμό Κιέβου είναι η καρδιά των ένοπλων παραστρατιωτικών ομάδων του «Δεξιού τομέα». Βαρύνονται με χιλιάδες εγκλήματα. Λυντσαρίσματα, επιθέσεις, δολοφονίες, σφαγές.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο εμπρησμός του κτιρίου των συνδικάτων στην Οδησσό τη 2α Μάη του 2014 μετά τον εγκλωβισμό εκεί εκατοντάδες καταδιωκόμενων συνδικαλιστών και αριστερών. Σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς 48 άτομα κάηκαν ζωντανά ή πυροβολήθηκαν καθώς πήδαγαν από τα παράθυρα για να σωθούν, ενώ πρόσφατες δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούν  τελικά για πάνω απο 300 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.”

Πάντως φαίνονται πολύ καλά παιδιά:

(πηγή)

 

Best of internet