Quantcast
THE STREAM

Τέρμα η εξωτική επαρχία για την κατάταξη των νεοσύλλεκτων στον Ελληνικό Στρατό

Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων σε εξωτικά μέρη όπως η Λαμία και το Μεσολόγγι πρόκειται να κλείσουν από την επόμενη ΕΣΣΟ


THE NEWSROOM · 19 Ιανουαρίου 2018

Θρήνος πρόκειται να ξεσπάσει σε πολλά μέρη της ελληνικής επαρχίας αυτή την άνοιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επόμενη σειρά (Β ΕΣΣΟ 2018) αυτό το Μάρτιο οι νέοι φαντάροι θα παίρνουν ένα χαρτί από τη στρατολογία όπου θα μαθαίνουν απευθείας σε ποια μονάδα θα υπηρετήσουν, καθώς τα γνωστά κέντρα εκπαίδευσης θα καταργηθούν.

Αντί για τα εξωτικά στρατόπεδα όπως αυτά στην Άρτα, το Μεσολόγγι, τα Γιαννιτσά και τη Λαμία, οι στρατιώτες θα κάνουν βασική εκπαίδευση στις μονάδες τους αφού περάσουν από 22-23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) που θα υπάρξουν σε όλη την Ελλάδα και θα δίνουν τα φύλλα πορείας. Εκεί οι νεοσύλλεκτοι θα μένουν για ελάχιστο χρονικό διάστημα (μια-δύο μέρες) για να πάρουν ρούχα και φύλλα πορείας και να περάσουν ιατρικές εξετάσεις.

Για παράδειγμα σε κάθε μεγάλο νησί όπως η Λέσβος θα υπάρχει ένα ΣΥΠΟ που θα μαζεύει τους στρατιώτες που θα πάνε στις μονάδες του νησιού ή σε κοντινά φυλάκια αν υπάρχουν. Το ίδιο θα συμβεί και στην Κω, στη Χίο, στη Σάμο, στη Ρόδο, στη Λήμνο και την Κρήτη. Εκεί και στον Έβρο θα βρίσκονται τα περισσότερα ΣΥΠΟ (και κάποια στην ηπειρωτική Ελλάδα), καθώς εκεί υποτίθεται πως θα υπηρετούσαν οι περισσότεροι στρατιώτες αν δεν υπήρχαν τόσα βύσματα.

 

Σε κάθε περίπτωση οι νεοσύλλεκτοι πλέον θα ορκίζονται και θα κάνουν τη βασική εκπαίδευση στις μονάδες τους. Σύμφωνα με το ΓΕΣ δε θα κλείσουν και τα 13 Κέντρα Εκπαίδευσης (τουλάχιστον όχι από την αρχή), καθώς κάποια όπως το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στην Αυλώνα και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο θα παραμείνουν ανοιχτά.

Τα περιφερειακά όμως όπως του Ναυπλίου, της Καλαμάτας, της Λαμίας, της Άρτας και του Μεσολογγίου θα κλείσουν, κάτι το οποίο θα ξεσηκώσει σίγουρα την επαρχία που ζει πουλώντας σουβλάκια στους νεοσύλλεκτους. Η απόφαση αυτή δε θα ισχύσει για τα κέντρα εκπαιδεύσεως του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

(πηγή)

Best of internet