Quantcast
THE STREAM

Έξαλλος ραββίνος βγάζει διάγγελμα ενάντια στα «αναρχοκουμμούνια του Ρουβικώνα»

Μοιάζει σαν parody account, αλλά δεν είναι


THE NEWSROOM · 29 Δεκεμβρίου 2017

Η «επίθεση» του Ρουβίκωνα με μπογιές στην Ισραηλινή Πρεσβεία τα ξημερώματα της ημέρας των Χριστουγέννων φαίνεται ότι εξόργισαν τον ραββίνο Μορντεχάι Φριζή, ο οποίος κάνει λόγο για αναρχοκουμμούνια και «αντισημιτισμό» σε μια από τις πιο γραφικές κριτικές που έχουν ποτέ ακουστεί για τον Ρουβίκωνα.

Συγκεκριμένα, ο Ρουβίκωνας ο οποίος πέταξε μπογιές στην πρεσβεία του κράτους του Ισραήλ ως διαμαρτυρία για την κατάσταση στην Παλαιστίνη, έβγαλε έξω φρενών τον ραβίνο, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει «Σας φτύνουμε και τον Μαρξ, τον προδότη τον Εβραίο αντισημίτη, σας φτύνουμε και τον Μπακούνιν».

Ο Φριζής αναφέρει ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα είναι φακελωμένα από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και πως αν τολμούσαν να εισέλθουν στο χώρο της πρεσβείας θα τους αντιμετώπιζαν όπως και τους ακτιβιστές του στόλου της ελευθερίας με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Εκεί που οι ακροδεξιές απόψεις συναντάνε τον σιωνισμό, κι εκεί που η κριτική ενάντια στις πολιτικές ενός κράτους διαβάζονται ως αντισημιτισμός, ε, εκεί βρίσκεται ο ραβίνος Φριζής που μοιάζει σαν parody account, αλλά δεν είναι.

Best of internet