Quantcast
THE STREAM

Βρετανός χειρουργός άφηνε την ταγκιά του πάνω σε συκώτια ασθενών

Αφέθηκε πρόσφατα ελεύθερος υπό όρους


THE NEWSROOM · 15 Δεκεμβρίου 2017

Για τοίχο, πορτοφόλι ή μανικετόκουμπο φαίνεται να πέρασε το συκώτι ενός ασθενούς ο βρετανός χειρουργός Σάιμον Μπράμχολ, ο οποίος αποφάσισε να χαράξει με λέιζερ πάνω στο όργανο τα αρχικά του.

Ο 53χρονος γιατρός που εργαζόταν στο νοσοκομείο Κουίν Ελίζαμπεθ εφάρμοσε αυτή την τεχνική στα συκώτια δύο ασθενών του, αφού πρώτα τους είχε κάνει αναισθησία. Αυτός ο μύστης της χαρακτικής χρησιμοποιούσε συγκεκριμένο λέιζερ, και συγκεκριμένα λείζερ αργού, που αφήνει ένα διακριτικό αποτύπωμα χωρίς να προκαλεί αιμορραγίες.

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχε μαθευτεί αν ο ένας εκ των δύο ασθενών δεν υποβαλλόταν σε δεύτερη επέμβαση. Και οι δύο δήλωσαν ότι ο γιατρός τους χάραξε το συκώτι χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Το Δικαστήριο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό όρους, μάλλον επειδή ούτε το αγγλικό δίκαιο δεν είχε προβλέψει ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους κατάσταση. Ο Εισαγγελέας Τόνι Μπάντενοχ δήλωσε στο Δικαστήριο:

«Είναι μια υπόθεση πέρα από τις συνηθισμένες και ιδιαίτερα περίπλοκη. Δεν υπάρχει νομικό προηγούμενο στο ποινικό δίκαιο.»

Για κάποια αντίστοιχη υπόθεση φαίνεται ότι είχε τοποθετηθεί και ο Παντελής Παντελίδης:

Best of internet