Quantcast
THE STREAM

Καταδικάστηκε η γλυκιά κυριούλα που κλώτσησε ένα ρομά κοριτσάκι στο δρόμο

Τρεις μήνες φυλάκισης με αναστολή


THE NEWSROOM · 15 Δεκεμβρίου 2017

Το Σεπτέμβριο του 2013, ο φωτογράφος του Associated Press, Δημήτρης Μεσσήνης, ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, την φωτογραφία μίας γυναίκας που κλωτσούσε ένα ρομά παιδί, που έπαιζε ακορντεόν και επαιτούσε στην Διονυσίου Αεροπαγίτου. Η γυναίκα αυτή, όπως φάνηκε, δούλευε σε παρακείμενο κοσμηματοπωλείο, πλησίασε το κορίτσι, άρχισε να του ουρλιάζει και κατόπιν να το κλωτσάει.

Η φωτογραφία έγινε viral και η υπόθεση άρχισε να συζητιέται από τα social media μέχρι τη Βουλή. Κάποιοι άλλοι έκαναν λόγο για photoshop.

Ο Δημήτρης Μεσσήνης κλήθηκε αργότερα να καταθέσει στη ΓΑΔΑ. Η υπόθεση οδηγήθηκε στα Δικαστήρια και τελικά η γυναίκα καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με αναστολή.

Σήμερα, ο φωτογράφος, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό:

Το 2013 ειχα την τύχη (ατυχία για το παιδί) να τραβήξω αυτήν την φωτογραφία κάτω από την Ακρόπολη. Η δημοσίευσή της τότε είχε γίνει viral και μετά από πιέσεις του παρατηρίου ρατσιστικών εγκλημάτων στην Ελλάδα, το θεμα εφτασε στην Βουλή και ασκήθηκε και αυτεπάγγελτη δίωξη κατά της εν λόγω “κυρίας”. 4 χρόνια μετά και 2 αναβολές η κατηγορουμένη καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με αναστολή… Ειναι στιγμές που νιώθω πολύ περήφανος για το λειτούργημα που ασκούσα όλα αυτά τα χρόνια…»

Best of internet