Quantcast
THE STREAM

Η κατάληψη του πολυτεχνείου έχει τόση επιτυχία που αναρχικοί κάνουν πορεία για να ανοίξει

Οι καταληψίες αναφέρουν ότι ο χώρος παραμένει ανοιχτός προς όλους εκτός από κομματικές οργανώσεις


THE NEWSROOM · 16 Νοεμβρίου 2017

Φωτογραφία: Eurokinissi

Συνεχίζεται η κατάληψη που ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης στο Πολυτεχνείο παρεμποδίζοντας τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για την εξέγερση του 73, κάνοντας λόγο με κείμενα που αναρτώνται στο Indymedia με την υπογραφή «Κατάληψη Πολυτεχνείου», για «καπηλεία της εξέγερσης» και «πανηγύρι κομματικών οργανώσεων». Η κατάληψη έχει δημιουργήσει αντιδράσεις στον φοιτητικό σύλλογο και χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία έξω από το Πολυτεχνείο από πολιτικούς φορείς της αριστεράς και συλλογικότητες ενάντια στον αποκλεισμό, ενώ για σήμερα Πέμπτη υπάρχει κάλεσμα στην πλατεία Εξαρχείων από ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών «ενάντια στην αντικινηματική κατάληψη του Πολυτεχνείου».

Παράλληλα, οι καταληψίες αναφέρουν στο indymedia ότι «η Στουρνάρα (sic) παραμένει ανοιχτή προς όποιον και όποιαν επιθυμεί να επισκεπτεί το πολυτεχνείο ή να κάνει εκδηλώσεις, εκτός αν πρόκειται για εκδήλωση κομμάτων και πολιτικών οργανώσεων» και «Το Πολυτεχνείο παραμένει ανοιχτό για καθέναν που βρίσκει στη μνήμη του Νοέμβρη την οργή της ανάγκης σήμερα.», ενώ με νέο κείμενό τους δηλώνουν αλληλεγγύη προς τους απεργούς πείνας του Επαναστατικού Αγώνα, τους φυλακισμένους που βρίσκονται σε κινητοποίηση, τους μετανάστες που συνελήφθησαν μετά την εξέγερση στο κέντρο κράτησης της Μόριας και τους  μετανάστες  που δέχτηκαν επίθεση στη διεύθυνση αλλοδαπών. Οι καταληψίες αναφέρουν ότι:

«γίνεται συνεχής επίσκεψη στην μνήμη των δολοφονημένων μέσα στο κατειλημμένο πολυτεχνείο. Για μας είναι αυτονόητο, δεν αποκλείσαμε κανέναν από τον χώρο του πολυτεχνείου πέρα από τους κομματικούς θεσμούς. Παρ’ όλα αυτά λόγω της διάχυτης αρνητικής προπαγάνδας και διαστρέβλωσης των χαρακτηριστικών της κατάληψης οφείλουμε να καταθέσουμε υλικό.»

 

Την ίδια στιγμή, ομάδες ενάντια στην τωρινή κατάληψη του πολυτεχνείου με αναρτήσεις  στο indymedia όπως αυτή και αυτή δηλώνουν την αντίθεσή τους στην κατάληψη, ενώ καλούν στις 3 σήμερα το μεσημέρι σε συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων και σε πορεία ενάντια στην κατάληψη του Πολυτεχνείου:

«Για τους αναρχικούς και τους κομμουνιστές, για τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους, για τις πολιτικές οργανώσεις του αναρχικού χώρου και της Αριστεράς το Πολυτεχνείο είναι ο φυσικός τους χώρος. Τον έχουν υπερασπιστεί  από τους φασίστες και τις δυνάμεις καταστολής με το αίμα τους. Και το ίδιο θα κάνουν αν χρειαστεί και τώρα απέναντι σε ένα ανεκδιήγητο συνονθύλευμα που ευτελίζει την κοινωνική σύγκρουση, κανιβαλίζοντας πάνω στο κίνημα και την ιστορία του».

Best of internet