Quantcast
THE STREAM

«Ασέβαστοι» ομοφυλόφιλοι τόλμησαν να μηνύσουν τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο που παρέδιδε καθημερινά μαθήματα αγάπης

Για υποκίνηση μίσους ή βίας και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος διώκεται ο Μητροπολίτης


THE NEWSROOM · 16 Νοεμβρίου 2017

Για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους δικάζεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, μετά από μήνυση εννιά ομοφυλόφιλων ανδρών για δημόσιες δηλώσεις και αναρτήσεις του στο προσωπικό του blog.

Η μήνυση έγινε δεκτή από τον Εισαγγελέα και η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου 2018 στο Αίγιο.

Το blog του Μητροπολίτη, που θα ζήλευε κάθε στέλεχος της Χρυσής Αυγής, φιλοξενεί εδώ και χρόνια αναρτήσεις με ακραία ρατσιστικό και ομοφοβικό περιεχόμενο. Χαρακτηριστικά, το 2015, σε μία δημοσίευσή του με τον σοφτ τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!» συμβούλευε τους πιστούς πώς να αντιμετωπίζουν τους ομοφυλόφιλους, γράφοντας μεταξύ άλλων:

Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χει-ρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!

Έχει δώσει, όμως, και άλλα ρεσιτάλ μίσους, όπως εκείνη τη φορά που είχε πει ότι η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να είναι η «γλυκιά ελπίδα», ή την άλλη φορά που καλούσε σε εξέγερση με τις καμπάνες να βαράνε πένθιμα για τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, ή όταν υπονόησε ότι όλοι οι χοντροί άνθρωποι είναι ηλίθιοι.

Η κατηγορία για υποκίνηση βίας ή μίσους βασίζεται στον αντιρατσιστικό νόμο, ενώ η κατηγορία για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος στο άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα που ορίζει ότι «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

 

Best of internet