Quantcast
THE STREAM

Αθήνα: Επεισόδια με αντιφασίστες μετά από συγκέντρωση χριστιανοταλιμπάν ενάντια στην αναγνώριση φύλου

Επτά ελαφρά τραυματίες από επιθέσεις στο Μοναστηράκι


THE NEWSROOM · 23 Οκτωβρίου 2017

Χτες, Κυριακή, το κάλεσμα ακροδεξιών και χριστιανοταλιμπάν στο κέντρο της Αθήνας σε συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο αναγνώρισης φύλου και το αναμενόμενο κάλεσμα αντιφασιστών σε αντισυγκέντρωση είχε κάνει προφανές ότι στο κέντρο ατμόσφαιρα θα ήταν τουλάχιστον ηλεκτρισμένη.

Η συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Συντάγματος έχει προγραμματιστεί το απόγευμα της Κυριακής από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά, ως «απάντηση» στη συγκέντρωση που πραγματοποιούσαν στο ίδιο σημείο, οργανώσεις από όλο το φάσμα της ακροδεξιάς, της ομοφοβίας και του σεξισμού ενάντια στο νόμο για την ταυτότητα φύλου.

«Ενωτικά, μαζικά, μαχητικά από κάθε συλλογικότητα αλλά και τον καθένα και την καθεμία από εμάς που δεν θέλει να φοβάται γιατί δεν είναι ή δεν σκέφτεται όπως οι ναζί και κάθε σκοταδιστικό αντιδραστικό κατάλοιπο της ελληνικής κοινωνίας», τόνιζε στο κάλεσμά του ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας -Πειραιά.

Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα έχει κλείσει κατόπιν εντολής της αστυνομίας, ενώ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν στην περιοχή κοντά στη Βουλή με κλούβες της αστυνομίας και άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας προς αποφυγή επεισοδίων.

Τα επεισόδια άρχισαν με το που αποχωρούσαν οι αντιεξουσιαστές και ενώ στο σημείο γίνονταν συγκέντρωση από τις ακροδεξιές ομάδες κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας των αστυνομικών δυνάμεων. Ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε πέτρες σε δυνάμεις των ΜΑΤ που «απάντησαν» με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα έναν τραυματία.

Στη συνέχεια η «Ομολογιακή πορεία» με πρώτη μούρη τον πάτερ Κλεομένη, προχώρησε φτάνοντας στο σταθμό Ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι, όπου και εκεί έγιναν αντιληπτοί από κάποιους οι οποίοι τους επιτέθηκαν. Μάλιστα το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε ότι θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν επίσης ένας φαντάρος και τρεις ακόμα διερχόμενοι από το σημείο, ηλικίας 47, 35 και 26 ετών.

Οι Ευέλπιδες δέχθηκαν ξαφνικά την επίθεση την ώρα που περπατούσαν στην οδό Πανδρόσου, ενώ στη συνέχεια στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν μπήκαν σε ένα κατάστημα που βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης. Οι δύο από τους τρεις πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΦΣΥΝ

 

Best of internet