Quantcast
THE STREAM

Μερακλής blogger χαρτογραφεί όλες τις ταγκιές «Ένωση Κεντρώων» που υπάρχουν στην Ελλάδα

Έπρεπε να γίνει επιτέλους αυτή η αποδελτίωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς


Χρήστος Πρόεδρος · 29 Σεπτεμβρίου 2017

Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν ένα σπρέι, ένας Βασίλης Λεβέντης και εκατοντάδες ταγκιές «Ένωση Κεντρώων», Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις, αγαπητοί φίλοι. Αυτό πρέπει να αντιλήφθηκε και ένας μερακλής θαυμαστής της υπαίθριας έκθεσης street art που ονομάζεται οδικό δίκτυο της Ελλάδος και στο οποίο εμφανίζονται αναρίθμητες ταγκιές «Ένωση Κεντρώων» με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, το enosikentroontags.blogspot.gr έχει αναλάβει το δύσκολο αλλά και επιτακτικό έργο της χαρτογράφησης και αποδελτίωσης όλων των tags της Ένωσης Κεντρώων που υπάρχουν στην επικράτεια:

Μετά από λαϊκή απαίτηση των υποστηρικτών της Ενώσεως Κεντρώων, δημιουργήθηκε ένας χάρτης με όλα τα σημεία όπου υπάρχει ταγκαρισμένο από τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Λεβέντη, όπως μας αποκαλύπτει αυτό το (ανεπιβεβαίωτο) Βίντεο, το σύνθημα “ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – Β. ΛΕΒΕΝΤΗΣ”.

Ο καλλιτέχνης που είναι υπεύθυνος για τις ταγκιές της ένωσης κεντρώων θα έλεγε κανείς ότι είναι το ελληνικό ισοδύναμο του BANKSY και ο γραφικός του χαρακτήρας δεν φαίνεται να αλλάζει ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης η χρονικής στιγμής της κάθε ταγκιάς.

Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε με ακρίβεια την αυθεντικότητα του καλύτερου βίντεο στο ίντερνετ στο οποίο βλέπουμε τον Βασίλη Λεβέντη να κάνει την περίφημη ταγκιά μεσ’ τη μαύρη νύχτα, αλλά ίσως εκεί έγκειται και η ομορφιά αυτού του τεράστιου καλλιτεχνικού installation που ονομάζεται Ένωση Κεντρώων και πραγματοποιείται μέσα από guerilla εικαστικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αλλά και με μια πολυετή περφόρμανς στη δημόσια σφαίρα.

Best of internet