Quantcast
THE STREAM

Κοζάνη: Γονείς αντιδρούν γιατί κληρώθηκε σημαιοφόρος ένας Αλβανός μαθητής Δημοτικού με χαμηλές επιδόσεις

Κάποιοι γονείς αντιδρούν και λόγω της καταγωγής του μαθητή


THE NEWSROOM · 28 Σεπτεμβρίου 2017

Κι ενώ ακόμη έχουμε πολλές απορίες σχετικά με το νέο σύστημα κλήρωσης σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία, φαίνεται ότι στην Κοζάνη έχουν ήδη γίνει οι πρώτες κληρώσεις δημιουργώντας αντιδράσεις από τους πιο δύσκολους ανθρώπους του κόσμου: τους γονείς παιδιών δημοτικού.

Με βάση τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας ξεκίνησαν οι κληρώσεις στα σχολεία της Κοζάνης για την ανάδειξη σημαιοφόρου για τις δύο παρελάσεις αλλά και για την επέτειο απελευθέρωσης της Κοζάνης στις 11 Οκτωβρίου. Όπως διαβάζουμε στο kozanimedia.gr, οι αντιδράσεις άρχισαν με το καλημέρα, αφού οι γονείς στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης αντιδρούν στην ανάδειξη (μέσω κλήρωσης) ως σημαιοφόρου ενός μαθητή με καταγωγή από την Αλβανία, «ο οποίος έχει χαμηλή επίδοση στη βαθμολογία σε σχέση με τους περισσότερους συμμαθητές του». Ο συγκεκριμένος μαθητής μάλιστα αναδείχτηκε μέσω της κλήρωσης ως σημαιοφόρος τόσο για την παρέλαση της 11ης Οκτωβρίου, όσο και για εκείνη της 28ης Οκτωβρίου.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι γονείς σκέφτονται ακόμη και να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους τη συμμετοχή στην παρέλαση της 11ης Οκτωβρίου, με τους ίδιους να εστιάζουν κυρίως στη χαμηλή βαθμολογία του εν λόγω μαθητή, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως «παντελώς αδιάφορο για τα μαθήματα» και όχι στην καταγωγή του από τη γειτονική χώρα. Ωστόσο αναφέρεται ότι υπάρχουν και κάποιοι γονείς οι οποίοι χρησιμοποιούν ως επιχείρημα την καταγωγή του παιδιού από την Αλβανία ζητώντας «να σηκώσει τη σημαία μαθητής που γεννήθηκε στην Ελλάδα».

Μάλιστα και για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου κληρώθηκε (ανάμεσα σε συνολικά 60 μαθητές) επίσης μαθήτρια από την Αλβανία, για την οποία όμως δε φαίνεται να υπάρχουν ιδιαίτερες αντιδράσεις, καθώς, σύμφωνα με γονείς μαθητών, πρόκειται για ένα κορίτσι που προσπαθεί φιλότιμα στο σχολείο, σε αντίθεση με τον συμμαθητή της, ο οποίος, όπως λένε χαρακτηριστικά, «δε φέρνει ούτε τα βιβλία του».

Πάντως ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Γιάννης Γκαμπούρας ξεκαθάρισε πως η ανάδειξη των σημαιοφόρων και παραστατών και για την 11η, αλλά και για την 28η Οκτωβρίου, θα γίνει με βάση τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και μόνο, όπως ορίζει, άλλωστε, και ο Νόμος.

Best of internet