Quantcast
THE STREAM

Ο τυφώνας Μαρία κατέστρεψε τη γειτονιά που γυρίστηκε το Despacito στο Πουέρτο Ρίκο

Η γειτονιά La Perla είχε γίνει τουριστικός προορισμός τους τελευταίους μήνες μετά την επιτυχία του βίντεο κλιπ


THE NEWSROOM · 25 Σεπτεμβρίου 2017

Το ένα μετά το άλλο τα ακραία καιρικά φαινόμενα χτύπησαν το Πουέρτο Ρίκο μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, καταστρέφοντας μεταξύ άλλων και το μέρος στο οποίο είχε γυριστεί το βίντεο κλιπ του απόλυτου καλοκαιρινού χιτ Despacito. Αρχικά το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα από το Πουέρτο Ρικο άφησε πολύ κόσμο χωρίς ρεύμα και με μικρές υλικές καταστροφές, αποφεύγοντας τα χειρότερα.

Την περασμένη Τετάρτη, όμως, ο τυφώνας Μαρία πέρασε και αυτός πάνω από το Πουέρτο Ρίκο καταστρέφοντας μεταξύ άλλων και τη γειτονιά La Perla, στο Old San Juan, η οποία είχε γίνει παγκοσμίως γνωστή και αναγνωρίσιμη από το βίντεο κλιπ του Despacito.

Πριν από το γύρισμα του βίντεο κλιπ του Despacito, η γειτονιά La Perla ήταν μία κακόφημη, φτωχική, ισπανική συνοικία που βρισκόταν σε μία απότομη πλαγιά, ενώ μετά τη δημοσιότητα που πήρε από το βίντεο κλιπ, εκατοντάδες τουρίστες συνέρρεαν από όλο τον κόσμο. Ωστόσο η περίοδος της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής δεν κράτησε πολύ, αφού πλέον τα περισσότερα από τα πολύχρωμα κτήρια διαλύθηκαν και πλέον λίγα πράγματα θυμίζουν την εικόνα της γειτονιάς πριν από το πέρασμα του τυφώνα.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ντομίνικα, Ρούζβελτ Σκέριτ, ανακοίνωσε ότι απολογισμός των νεκρών έφτασε τους 19 από το πέρασμα του τυφώνα Μαρία, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται ακόμη 20. Η πραγματική έκταση της ζημιάς είναι ακόμη άγνωστη, καθώς δεκάδες πόλεις και κοινότητες παραμένουν απομονωμένες εξαιτίας της κατάρρευσης των τηλεπικοινωνιών.

 

Πάντως το ελληνικό Ντεσπασίτο που κατά κοινή ομολογία είναι το «Ξημερώματα» έχει γυριστεί στη Λευκάδα οπότε πραγματικά ελπίζουμε να μην γίνει πάλι κάποιος σεισμός στο νησί του Ιονίου.

Best of internet