Quantcast
THE STREAM

Άριστοι δαπίτες επικαλούνται Μαρξ για να μην τιμωρηθούν 106 φοιτητές που αντέγραφαν ομαδικά

Οι 106 φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πάτρας αποφασίστηκε να αποκλειστούν από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου


THE NEWSROOM · 9 Σεπτεμβρίου 2017

Είναι ασφαλές να πούμε ότι μερικές φορές παίζει αντιγραφή στις γραπτές εξετάσεις σε πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα. Όμως από την Πάτρα έρχεται μια υπόθεση μαζικής αντιγραφής, όπου 106 φοιτητές τελικά αποκλείστηκαν από την εξεταστική Σεπτεμβρίου επειδή «συνελήφθησαν» να αντιγράφουν τις λύσεις των θεμάτων και τώρα η γαλάζια νεολαία της αριστείας, επικαλούμενη τον Μάρξ (!) επιμένει ότι δεν πρέπει να τιμωρηθούν οι 106 φοιτητές που αντέγραψαν στην εξεταστική.

Όπως διαβάζουμε στο foititikanea.gr, τον περασμένο Ιούλιο φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Πάτρας πιάστηκαν να αντιγράφουν στο μάθημα «Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα» του Β’ εξαμήνου. Η αντιγραφή έγινε κατά την τελευταία θερινή εξεταστική και η Γενική Συνέλευση του Πανεπιστημίου Πατρών (12-7-2017) αποφάσισε την «ποινή» του αποκλεισμού των 106 φοιτητών από την εξεταστική Σεπτεμβρίου. Στο επίμαχο μάθημα του Β’ Εξαμήνου του Προγράμματος Σπουδών, ο τελικός βαθμός προκύπτει κατά 50% από Πρόοδο που λαμβάνει χώρα εντός του Εξαμήνου, κατά 20% από τις Ασκήσεις του μαθήματος και κατά 30% από το γραπτό της Εξεταστικής.

Το θέμα, όμως, ήρθε πάλι στο προσκήνιο, όταν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με ειδική ανακοίνωσή της ζήτησε να μην αποκλειστούν οι φοιτητές από την επαναληπτική εξεταστική, ενώ ζητά από τον πρόεδρο του τμήματος και διδάσκοντα του μαθήματος να συσταθεί νέα Γενική Συνέλευση προκειμένου να άρει την προηγούμενη απόφαση και οι φοιτητές τελικά να συμμετέχουν στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναφέρει:

«Aδικία είναι να σου γκρεμίζουν τα όνειρα που φτιάχνεις..είναι όμως ειρωνεία να στα γκρεμίζει αυτός που περιμένεις να σε βοηθήσει από ΕΞΩ…

Κάθε σημαντικό γεγονός στη σύγχρονη εποχή εξελίσσεται σαν φτηνή αντιγραφή του ιστορικού παρελθόντος». Αυτό είχε αντιληφθεί και διατυπώσει στο έργο του «Η 18η Μπρυμαίρ   του Λουδοβίκου Βοναπάρτη» ο Γερμανός Φιλόσοφος Καρλ Μαρξ.

Το φαινόμενο αυτό είναι λογική συνέπεια της ρομαντικής επίδρασης που ασκεί το παρελθόν στο σύγχρονο άνθρωπο.   Οι συνέπειες του όμως μπορεί να είναι ιδιαίτερα καταστροφικές όταν ανάγεται σε πολιτικό επίπεδο.»

Πηγή: (1, 2)

Best of internet