Quantcast
THE STREAM

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για να ξεπεραστούν τα “εμπόδια”

Ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης επιβεβαίωσε πως έτσι θα ξεκινήσει η διαδικασία για να πουληθούν χιλιάδες ακίνητα


THE NEWSROOM · 5 Σεπτεμβρίου 2017

Σύντομα θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Τα προβλήματα που υπάρχουν στη διεξαγωγή της διαδικασίας μέχρι στιγμής (σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν και οι πάρα πολλές διαμαρτυρίες και ακυρώσεις πλειστηριασμών από πολίτες) θα ξεπεραστούν με τη χρησιμοποίηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η συζήτηση για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει ξεκινήσει από τότε που φάνηκαν να μην προχωράνε πολύ οι κανονικοί. Φαίνεται πως η κυβέρνηση προσπαθεί να επιταχύνει τη διαδικασία, κάτι στο οποίο συνηγορούν οι απαιτήσεις των τραπεζών και των δανειστών.

Ο υπουργός υπεραμύνθηκε των πλειστηριασμών δηλώνοντας πως υπάρχει νομικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, εννοώντας τον νόμο Κατσέλη. Όπως δήλωσε ο κ. Σταθάκης:

«Με τον ισχύοντα νόμο υπάρχει ισχυρή προστασία για την πρώτη κατοικία με τα 2/3 των περιστατικών να προστατεύονται πλήρως.

Eίμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις αμέσως επόμενες εβδομάδες τους πρώτους πλειστηριασμούς, θα ξεκινήσουμε από άλλες κατηγορίες όπως επαγγελματικά ακίνητα.»

Πέρα από τους πλειστηριασμούς, ο Γιώργος Σταθάκης αναφέρθηκε και στην επένδυση στο Ελληνικό, για την οποία σήμερα θα συνεδριάσει το ΚΑΣ, για να αποφασίσει τελικά σχετικά με το Σχέδο Ολοκληρωμένης Ανάπλασης του χώρου του Ελληνικού  και για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου. O υπουργός δήλωσε πως θα ξεπεραστούν τα εμπόδια και πως το να χαρακτηριστεί ένα κομμάτι του έργου ως αρχαιολογικός χώρος είναι κάτι που έχει ξαναγίνει.

Τέλος σε ότι αφορά την τρίτη αξιολόγηση ο υπουργός είπε το (γνωστό ομολογουμένως) τροπάριο πως την επόμενη χρονιά το μνημόνιο θα τελειώσει γιατί “η οικονομία ανακάμπτει“. Πιο συγκεκριμένα, είπε τα εξής:

«Οι επόμενες οι αξιολογήσεις είναι πιο διαδικαστικές σε σχέση με τη δεύτερη που ήταν πιο ουσιαστική. Ελπίζουμε να κλείσουμε την αξιολόγηση στην ώρα της, ώστε τον Ιούλιο να έχει κλείσει και το πρόγραμμα. Πρόθεση μας είναι να πάμε γρήγορα»

Η αλήθεια είναι πως οι δηλώσεις των υπουργών αυτή την επταετία μοιάζουν πολύ μεταξύ τους.

(πηγή)

Best of internet