Quantcast
THE STREAM

Άντρας καίγεται μέχρι θανάτου στην τελετή λήξης του φεστιβάλ Burning Man στις ΗΠΑ

0 41χρονος πέρασε την ασφάλεια και «βούτηξε» στις φλόγες του Burning Man


THE NEWSROOM · 4 Σεπτεμβρίου 2017

Λίγο η πιθανή χρήση ναρκωτικών, λίγο η μουσικές, λίγο το πλήθος, λίγο το πόσο όμορφες είναι ώρες-ώρες οι φλόγες, πολλά μπορεί να έπαιξαν ρόλο στην μοιραία απόφαση του 40χρονου Άαρον Μίτσελ στο φεστιβάλ Burning Man. Ο Μίτσελ κάηκε μέχρι θανάτου στο φεστιβάλ Burning Man στις ΗΠΑ, αγαπητοί φίλοι, σε αυτή την είδηση που δεν ξέρουμε εάν θα έπρεπε να μας φανεί είτε εντελώς αναμενόμενη, είτε εντελώς απίστευτη.

Στο διάσημο μουσικό φεστιβάλ που γίνεται στη Νεβάδα των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην τελετή λήξης του φεστιβάλ, όπου συμβολικά καίγεται ο “Buring Man” σε ένα τελετουργικό που συμβολίζει την αναγέννηση, φαίνεται ότι ένας από τους επισκέπτες κατάφερε να περάσει τους ανθρώπους της ασφάλειας και να ορμήσει με φόρα μέσα στη φωτιά.

O 41χρονος Aaron Joel Mitchell, το βράδυ του Σαββάτου κατάφερε να πέσει με φόρα πάνω στο γιγαντιαίο ξύλινο ομοίωμα του “Burning Man” το οποίο, όπως υποδηλώνει και το όνομα, καιγόταν. Οι αστυνομικές αρχές της περιοχής δήλωσαν ότι περίπου 50.000 κόσμος ήταν παρόντες όταν οι πυροσβέστες έβγαλαν τον Μίτσελ έξω από τις φλόγες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε αεροπορικά σε νοσοκομείο στην Καλιφόρνια, όπου και πέθανε τελικά το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μίτσελ δεν φαίνεται να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, όμως αυτό που μένει είναι τα αποτελέσματα του τοξικολογικού ελέγχου.

Οι Αρχές διευκρίνισαν άλλωστε ότι δεν γνωρίζουν εάν ο Μίτσελ έκανε το σάλτο μορτάλε εκούσια, ή εάν ήταν μια πράξη που έκανε υπό την επήρεια ναρκωτικών, ενώ τόνισαν ότι δεν είναι ασυνήθιστο για τους επισκέπτες να προσπαθούν να κάνουν ντου στη φωτιά:

“Συχνά κόσμος προσπαθεί να τρέξει μέσα στη φωτιά ως ένα κομμάτι της πνευματικής αύρας του Burning Man. Η συμβολικότητα του (ξύλινου) άντρα που καίγεται είναι κάτι σαν αναγέννηση. Καίνε ολοσχερώς τον Burning Man και ένα νέο κεφάλαιο γεννιέται. Είναι κομμάτι των τάσεων για ακραία έκφραση του εαυτού τους.”

Γι’ αυτό μάλλον δεν προκαλεί και τόση εντύπωση που και το 2014 σε ένα παρόμοιο event ένας άντρας βούτηξε επίσης μέσα στη φωτιά σε αυτό που στο τέλος η αστυνομία αναγνώρισε ως αυτοκτονία.

Πηγή: CNBS, Dailymail

Best of internet