Quantcast
THE STREAM

Aστυνομικός στις ΗΠΑ καθησυχάζει γυναίκα λέγοντας ότι η αστυνομία σκοτώνει μόνο μαύρους

Δε χρειάζεται να φοβάσαι τον έλεγχο της αστυνομίας αν απλά είσαι λευκός


THE NEWSROOM · 2 Σεπτεμβρίου 2017

Ένας αστυνομικός στην πολιτεία της Τζόρτζια των ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που τον αφορά. Έχοντας σταματήσει μια γυναίκα με το αυτοκίνητό της για έλεγχο, ο αστυνομικός καταγράφηκε να της λέει με μεγάλη ειλικρίνεια μάλλον πως “Εμείς πυροβολούμε μόνο μαύρους”.

Το βίντεο το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του τοπικού σταθμού WSB Atlanta δείχνει τον αστυνόμο Γκρεγκ Άμποτ του αστυνομικού τμήματος της κομητείας Κομπ να λέει σε μια λευκή γυναίκα πως μπορεί να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό της κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Όταν η γυναίκα απάντησε πως φοβάται να το κάνει επειδή έχει δει “υπερβολικά πολλά βίντεο με μπάτσους”, ο Αμποτ την κόβει για να της πει ότι όλα θα πάνε καλά επειδή δεν είναι μαύρη.

Στο βίντεο ο Άμποτ αναφέρει το εξής:
“Μα δεν είσαι μαύρη. Θυμήσου, πυροβολούμε μόνο μαύρους. Ναι. Σκοτώνουμε μόνο μαύρους ανθρώπους, έτσι;”

Ο Άμποτ αρχικά τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αλλά ο αρχηγός της αστυνομίας Μάικ Ρέτζιστερ είπε σε μια συνέντευξη τύπου την Πέμπτη ότι το τμήμα σκόπευε να απολύσει τον αστυνόμο σύμφωνα με τοπική εφημερίδα. Ο αρχηγός έκανε τις εξής δηλώσεις σε μια συνέντευξη τύπου την Πέμπτη:

“Γνωρίζω το αστυνόμο Άμποτ για χρόνια και τον θεωρούσα έντιμο, αλλά έχει κάνει ένα λάθος. Δε γνωρίζω τι βρίσκεται στην καρδιά του, αλλά ξέρω τι βγήκε από το στόμα του. Προτείνουμε να απολυθεί και κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση.”

Όμως καθώς πραγματοποιούνταν η συνέντευξη τύπου, ο Άμποτ έστειλε ένα e-mail στο οποίο ανακοινώνει την συνταξιοδότησή του σύμφωνα με την ίδια τοπική εφημερίδα. Το γραφείο της αστυνομίας της κομητείας Κομπ δήλωσε στην εφημερίδα πως δεν ήταν αμέσως σαφές το πως αυτό θα επηρεάσει την απόλυση του Άμποτ.

Το ίδιο το βίντεο είχε τραβηχτεί από την κάμερα του Άμποτ και τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 2016. Την ίδια περίοδο που στις ΗΠΑ είχε δολοφονηθεί χωρίς λόγο από αστυνομικούς ο 32χρονος Φιλάντο Καστάιλ, την ώρα που βρισκόταν σταματημένος στο αυτοκίνητό του.

(πηγή)

 

 

Best of internet