Quantcast
THE STREAM

Με στρατιωτική παρέμβαση απειλεί τη Βενεζουέλα ο Ντόναλντ Τραμπ

Οι αρχές της Βενεζουέλας σχολιάζουν γην απειλή Τραμπ ως μια πράξη ακραίου εξτρεμισμού


THE NEWSROOM · 12 Αυγούστου 2017

Όσο η κατάσταση στη Βενεζουέλα κλιμακώνεται τους τελευταίους μήνες, κι όσο μάλιστα οι λόγοι για τους οποίους οι ΗΠΑ κόπτονται για την υποστήρηξη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας αλλά και της παρέμβασης στα πολιτικά της λατινικής χώρας κάνουν μπαμ από χιλιόμετρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε τη Βενεζουέλα με σρατιωτική παρέμβαση:

«Έχουμε στρατεύματα σε όλο τον κόσμο σε μέρη που βρίσκονται πολύ μακριά. Η Βενεζουέλα δεν είναι τόσο μακριά, ο λαός υποφέρει και άνθρωποι πεθαίνουν», είπε χαρακτηριστικά, περιστοιχιζόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και την πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι.

«Έχουμε πολλές επιλογές για τη Βενεζουέλα, ανάμεσα σε αυτές και μια πιθανή στρατιωτική επιλογή αν κριθεί αναγκαίο», σημείωσε ο Τραμπ, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. «Δεν μιλάμε για αυτό, αλλά μια στρατιωτική επιχείρηση, μια στρατιωτική επιλογή, είναι σίγουρα κάτι που θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε»

Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ έρχονται μια μέρα αφ’ ότου ο Μαδούρο δήλωσε ότι επιθυμεί να έχει μια προσωπική συζήτηση με τον Τραμπ, είτε μέσω μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας, είτε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη. «Εδώ είμαι Ντόναλντ Τραμπ. Αν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την Βενεζουέλα, εδώ είμαι», είχε τονίσει. Μάλιστα η Ουάσιγκτον στις 31 Ιουλίου επέβαλε στοχευμένες κυρώσεις εναντίον του προέδρου και ανώτερων κρατικών αξιωματούχων της Βενεζουέλας, μερικές ημέρες πριν από τη διαδικασία εκλογής των μελών της Συντακτικής Συνέλευσης.

Αργότερα την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Μαδούρο είχε ζητήσει να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Τραμπ. Όμως ο Τραμπ αρνήθηκε την κλήση, αναφέροντας τις πρόσφατες ενέργειες του Μαδούρο, είπε ο Λευκός Οίκος.

Οι αρχές της Βενεζουέλας έχουν δηλώσει ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι σχεδιάζουν μια εισβολή στην χώρα. Για μια «πράξη τρέλας» έκανε λόγο ο Βενεζουελανός υπουργός Άμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο σχολιάζοντας την απειλή Τραμπ:

«Είναι μια πράξη τρέλας. Είναι μια πράξη ακραίου εξτρεμισμού. Τις ΗΠΑ κυβερνά μια εξτρεμιστική ελίτ. Ως στρατιώτης, στέκομαι στο πλευρό των βενεζουελανών ενόπλων δυνάμεων και του λαού. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε όλοι στις πρώτες γραμμές της υπεράσπισης των συμφερόντων και της κυριαρχίας της αγαπημένης Βενεζουέλας»

Ο υπουργός Πληροφόρησης Ερνέστο Βιγέγκας χαρακτήρισε το σχόλιο του Τραμπ «άνευ προηγουμένου απειλή εναντίον της εθνικής κυριαρχίας».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Best of internet