Quantcast
THE STREAM

Το κέρινο ομοίωμα του Ωνάση στην Καβάλα μοιάζει προδοτικά με τον Βασίλη Λεβέντη

Aυτό το ομοίωμα μοιάζει να θέλει κολασμένα μια Οικουμενική


Χρήστος Πρόεδρος · 9 Αυγούστου 2017

Mέσα σε μια από τις πιο καυτές ημέρες διαβάσαμε μια είδηση για το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων της Καβάλας, όπου φιλοξενείται πλέον, μεταξύ άλλων, το ομοίωμα του Αριστοτέλη Ωνάση.

Σαρανταδύο χρόνια μετά τον Θάνατο του Έλληνα κροίσου, το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας τον τιμά φιλοτεχνώντας το κέρινο ομοίωμα του Αριστοτέλη Ωνάση ένα κέρινο ομοίωμα του προέδρου της ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Ο Βασίλης Ωνάσης / Αριστοτέλης Λεβέντης είναι η νέα προσθήκη στο κέρινο δυναμικό του μουσείου, ενώ αναμένεται να γίνει σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο υβριδικής φυσιογνωμικής.

Το μουσείο του Κοκκινίδη Θεόδωρου είναι το δεύτερο χρονικά Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στην Ελλάδα, μετά από αυτό των Ιωαννίνων του Παύλου Βρέλλη, το οποίο επικεντρώνεται σε ιστορικά πρόσωπα. Στο ίδιο μουσείο φιλοξενείται και ένα ομοίωμα της Τζένη Καρέζη που μοιάζει πιο πολύ με τη Σάντρα Μπούλοκ:

Και ένα κέρινο ομοίωμα της Ζωζώς Σαμπουτζάκη που μοιάζει πιο πραγματικό από την real life Ζωζώ:

Όπως και να χει, μπράβο στην Καβάλα που σκέφτεται out of the box, αν και τίποτα δε μπορεί να αγγίξει τη σκοτεινή φαντασμαγορία της S&M δυστοπικής Νάρνια που βρίσκεται σε ένα μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στην Κύπρο:

 

Best of internet