Quantcast
THE STREAM

Οι αρχές της Β. Κύπρου σταμάτησαν το καράβι που ναύλωσαν οι ακροδεξιοί για να κυνηγούν πρόσφυγες

Ο καπετάνιος του C-Star έχει συλληφθεί ενώ και το πλήρωμα του πλοίου απομακρύνθηκε


THE NEWSROOM · 27 Ιουλίου 2017

Δεν κράτησε πολύ το ταξίδι του πλοίου των ακροδεξιών της Ευρώπης από ό,τι φαίνεται. Το μήκους πλοίο C-Star, το οποίο είχε ναυλωθεί από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας με σκοπό να παρεμποδίζει το ταξίδι των μεταναστών και των προσφύγων από τις ακτές της Αφρικής προς την Ευρώπη, όπως γράφαμε πρόσφατα, σταματήθηκε από τις αρχές της Βόρειας Κύπρου ( αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία) και ο καπετάνιος του έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Όπως αναφέρεται, αφού είχε σταματηθεί με παρόμοιο τρόπο και στην Αίγυπτο, το C-Star το σταμάτησαν οι αρχές για ψευδή έγγραφα στο λιμάνι της Αμμοχώστου όπου άλλαζε πλήρωμα με σκοπό να πλεύσει ξανά. Σύμφωνα με τοπικό blog, οι υπεύθυνοι του πλοίου παρουσιάστηκαν στις αρμόδιες αρχές ως ένα πλοίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σαν σκοπό έχει τη σωτηρία των προσφύγων.

Το πλοίο όμως ούτε αποτελεί πλοίο της ΕΕ (αυτή τη στιγμή φέρει σημαία της Μογγολίας και νωρίτερα του Τζιμπουτί, ενώ αντί για ένα ευρωπαϊκό λιμάνι της Κυπριακής Δημοκρατίας χρησιμοποιεί το λιμάνι της Αμμοχώστου, το οποίο βρίσκεται εκτός ΕΕ) ούτε έχει σκοπό τη σωτηρία των προσφύγων. Ο διακηρυγμένος σκοπός της αντιπροσφυγικής και αντιμουσουλμανικής αποστολής “Defend Europe” την οποία φέρει εις πέρας το C-Star είναι να παρεμποδίσει την πλεύση των προσφυγικών σκαφών, κάτι το οποίο σημαίνει πως παραβιάζει ευθέως τους νόμους για τις υποχρεώσεις απέναντι στους πρόσφυγες.

Δεν είναι τυχαίο πως έχει αναφερθεί από προσκείμενο στους ακροδεξιούς δημοσιογράφο που έχει βρεθεί πάνω στο C-star ότι οι επιβάτες είχαν σκοπό να αποκτήσουν βάρκες και δίχτυα για να σταματούν τα προσφυγικά πλοιάρια. Αυτό είναι κάτι που κάνει τις επιδιώξεις τους πολύ επικίνδυνες.

(πηγή)

 

Best of internet