Quantcast
THE STREAM

Ρεκόρ Γκίνες στη μεγαλύτερη τηγανιά πατάτας στον κόσμο επετεύχθη στη Νάξο

Με το τηγάνισμα 554 κιλών πατάτας οι κάτοικοι του νησιού ξεπέρασαν προηγούμενο ρεκορ στο Αϊντάχο με 454 κιλά πατάτας


THE NEWSROOM · 17 Ιουλίου 2017

Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που αντέχει, η Ελλάδα που τηγανίζει, αγαπητοί φίλοι, μιας και ο ευλογημένος μας τόπος κέρδισε άλλη μια διάκριση με το σερτιφικέησον του Γκίνες φυσικά.

Συγκεκριμένα, στη Νάξο, το 8ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου έμελλε να είναι και το πλέον κομβικό, μιας και φέτος τηγανίστηκαν 554 κιλά τηγανητής πατάτας Νάξου από τους παραγωγούς της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Νάξου, διεκδικώντας μια θέση στο πάνθεον των πιο άχρηστων ρεκόρ Guiness που έχει κερδίσει η Ελλάδα.

Το μεγάλο γεγονός κατέγραψαν τηλεοπτικά και ειδησεογραφικά δίκτυα από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και την Κίνα, με την πατάτα Νάξου να απλώνει πλέον τη φήμη της σε ακόμη περισσότερα μέρη.

Φυσικά το ρεκόρ αυτό το κερδίσαμε από ένα προηγούμενο ρεκόρ, όπου το 2014 μια εταιρία στο Αϊντάχο των ΗΠΑ είχε τηγανίσει 454,65 κιλά. Το Αϊντάχο,αν θέλει πλέον να καυχιέται, μπορεί να λέει ότι τηγάνισε τη δεύτερη μεγαλύτερη μερίδα πατάτας στον κόσμο, πράγμα το οποίο φυσικά δεν είναι και λίγο, έτσι; Μιας και ο χώρος της πατάτας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός και θέλει θυσίες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και έπαρχος Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης και ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, αποτέλεσαν την επιτροπή που που πιστοποίησε και που θα υπογράψει τα σχετικά έντυπα με την επίτευξη του εγχειρήματος, προκειμένου να γίνει λετζίτ Γκίνες η όλη φάση με το τηγάνισμα της πατάτας.

 

Πηγή: cycladesvoice.gr

Best of internet